Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Poleg naravnih nadomestkov sladkorja pa smo v vsakodnevni prehrani vedno bolj izpostavljeni številnim sladkim umetnim sladilom, ki jih dodajajo prehranskim izdelkom.
Kako so ti škodljivi za zdravje in kako smiselno je uporabljati naravna sladila in v kaki meri
Stevia je naravno sladilo, ki je v Evropi zadnja leta dvigovalo veliko prahu. Gre namreč za sladilo, ki je 300-krat slajše od sladkorja, njegova kalorična vrednost pa je zanemarljiva. Kljub temu, da smo jo lahko do zdaj kupili prek spleta, je bila prodaja v državah članicah EU-ja prepovedana do lanskega decembra.
Tako smo zdaj dobili poleg meda, javorjevega in agavinega sirupa, melase in fruktoze še eno sladilo, s katerim lahko nadomestimo zdravju zelo škodljiv sladkor.
Pred drugo svetovno vojno smo ga zaužili manj kot kilogram na leto na prebivalca, danes pa je poraba skoraj 50-krat večja. Poleg naravnih nadomestkov sladkorja pa smo v vsakodnevni prehrani vedno bolj izpostavljeni številnim sladkim umetnim sladilom, ki jih dodajajo prehranskim izdelkom.
Kako so ti škodljivi za zdravje in kako smiselno je uporabljati naravna sladila ter v kakšni meri je razložila nutricistka Andreja Čampa Širca.
428 epizod
Prinaša aktualne informacije o zdravju, novosti v zdravstvu in spodbuja pravočasno prepoznavanje znakov obolenj, opozarja na premalo poznane bolezni.
Poleg naravnih nadomestkov sladkorja pa smo v vsakodnevni prehrani vedno bolj izpostavljeni številnim sladkim umetnim sladilom, ki jih dodajajo prehranskim izdelkom.
Kako so ti škodljivi za zdravje in kako smiselno je uporabljati naravna sladila in v kaki meri
Stevia je naravno sladilo, ki je v Evropi zadnja leta dvigovalo veliko prahu. Gre namreč za sladilo, ki je 300-krat slajše od sladkorja, njegova kalorična vrednost pa je zanemarljiva. Kljub temu, da smo jo lahko do zdaj kupili prek spleta, je bila prodaja v državah članicah EU-ja prepovedana do lanskega decembra.
Tako smo zdaj dobili poleg meda, javorjevega in agavinega sirupa, melase in fruktoze še eno sladilo, s katerim lahko nadomestimo zdravju zelo škodljiv sladkor.
Pred drugo svetovno vojno smo ga zaužili manj kot kilogram na leto na prebivalca, danes pa je poraba skoraj 50-krat večja. Poleg naravnih nadomestkov sladkorja pa smo v vsakodnevni prehrani vedno bolj izpostavljeni številnim sladkim umetnim sladilom, ki jih dodajajo prehranskim izdelkom.
Kako so ti škodljivi za zdravje in kako smiselno je uporabljati naravna sladila ter v kakšni meri je razložila nutricistka Andreja Čampa Širca.
Neveljaven email naslov