Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Glasni novi svet

4 epizod

Glasni novi svet

4 epizod


Robne poti sodobne kompozicije … zvočni eksperiment … improvizirana glasba in glasni novi jazz.

12.08.2024

Odprtost večjih zasedb

Prisluhnili bomo svobodni improvizaciji v kontekstu večjih zasedb z novo glasbo v Franciji baziranega orkestra ONCEIM in z novo glasbo tokrat virtualnega mednarodnega ansambla Filamental pod vodstvom nemške pianistke Magde Mayas.


07.08.2024

Neskončno poletje zvoka

Pregledujemo in poslušamo tri novejše domače izdaje elektroakustične glasbe, usmerjene v tkanje ambientov ter zamaknjenih zvočnih premislekov družbe, sveta, preteklosti. Poslušamo novo kompilacijo založbe Kamizdat Access Frame: Authority, novo izdajo izkušenega avtorja elektronske glasbe Octexa, na kateri predstavlja glasbo, ustvarjeno za dokumentarni film Rob je tam, o pesniku Mateju Boru ter sodelovanje Bruna Duplanta in Primoža Bončine na plošči Un été sans fin.


31.07.2024

John Cage: Vrnitev v prihodnost

Prisluhnili bomo novim izvedbam prelomnih skladb ameriškega skladatelja Johna Cageea, glasbi za magnetofonske trakove v izvedbi ameriškega ustvarjalca Aarona Dillowaya ter njegovim nedoločenim skladbam iz cikla Variations v izvedbi vodilnega avstralskega ansambla za sodobno glasbo Decibel. V obeh primerih gre za študiozen pristop, ki izhaja iz izvornih virov ter sodobne, aktualne interpretacije.


03.07.2024

James Ilgenfritz in trio Symbolist

Poslušamo dve plošči, skladbo kontrabasista in skladatelja Jamesa Ilgenfritza z nove izdaje Stay Logged In On This Trusted Device in trio Symbolist z večjim delom plošče The Age of Bronze, na njiju pa iskanje drobnih odmikov v reduciranem zvočnem dogajanju.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov