Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ste vedeli, da so imeli Koprčani redno morsko potniško povezavo s Trstom že pred več kot 300 leti? In da je bila leta 1868 v Kopru prva šola plavanja, v kateri so si tečajniki lahko sposodili tudi kopalke? Omenjena podatka in še številne druge zgodovinske podrobnosti so ob 60-letnici koprskega Pokrajinskega arhiva zbrali v monografiji Voda - vir življenja, ki jo bomo prelistali v današnji oddaji Morje in mi. Morski ABC bo tokrat kulinarično začinjen. Med drugim boste izvedeli, kolikokrat je pri pripravi v ponvi potrebno obrniti ribo, pa tudi, zakaj je sicer zelo okusne kanoče ali morske bogomoljke potrebno jesti z veliko potrpljenja. V oddajo Morje in mi vas vabi Lea Širok.
401 epizod
V oddaji bomo raziskovali teme, povezane s pomorstvom. Še bolj se bomo posvetili vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa bomo pripovedovali zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.
Ste vedeli, da so imeli Koprčani redno morsko potniško povezavo s Trstom že pred več kot 300 leti? In da je bila leta 1868 v Kopru prva šola plavanja, v kateri so si tečajniki lahko sposodili tudi kopalke? Omenjena podatka in še številne druge zgodovinske podrobnosti so ob 60-letnici koprskega Pokrajinskega arhiva zbrali v monografiji Voda - vir življenja, ki jo bomo prelistali v današnji oddaji Morje in mi. Morski ABC bo tokrat kulinarično začinjen. Med drugim boste izvedeli, kolikokrat je pri pripravi v ponvi potrebno obrniti ribo, pa tudi, zakaj je sicer zelo okusne kanoče ali morske bogomoljke potrebno jesti z veliko potrpljenja. V oddajo Morje in mi vas vabi Lea Širok.
Neveljaven email naslov