Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
28.03.2017 14 min

Koprčani so se v Trst redno vozili že pred 300 leti

Ste vedeli, da so Koprčani imeli redno morsko potniško povezavo s Trstom že pred več kot 300 leti? In da je bila leta 1868 v Kopru prva šola plavanja, v kateri so si tečajniki lahko sposodili tudi kopalke? Omenjena podatka in še številne druge zgodovinske podrobnosti so ob 60-letnici koprskega Pokrajinskega arhiva zbrali v monografiji Voda - vir življenja, ki smo jo prelistali v tokratni oddaji Morje in mi. Morski ABC pa je kulinarično začinjen. Med drugim boste izvedeli, kolikokrat je pri pripravi v ponvi potrebno obrniti ribo, pa tudi, zakaj je sicer zelo okusne canoccie ali morske bogomoljke potrebno jesti z veliko potrpljenja.


Morje in mi

401 epizod


V oddaji bomo raziskovali teme, povezane s pomorstvom. Še bolj se bomo posvetili vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa bomo pripovedovali zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.

28.03.2017 14 min

Koprčani so se v Trst redno vozili že pred 300 leti

Ste vedeli, da so Koprčani imeli redno morsko potniško povezavo s Trstom že pred več kot 300 leti? In da je bila leta 1868 v Kopru prva šola plavanja, v kateri so si tečajniki lahko sposodili tudi kopalke? Omenjena podatka in še številne druge zgodovinske podrobnosti so ob 60-letnici koprskega Pokrajinskega arhiva zbrali v monografiji Voda - vir življenja, ki smo jo prelistali v tokratni oddaji Morje in mi. Morski ABC pa je kulinarično začinjen. Med drugim boste izvedeli, kolikokrat je pri pripravi v ponvi potrebno obrniti ribo, pa tudi, zakaj je sicer zelo okusne canoccie ali morske bogomoljke potrebno jesti z veliko potrpljenja.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov