Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
03.05.2017 14 min

Riba v gibanju

Male barke nosijo velike zgodbe in vanje je skozi prelomne zgodovinske trenutke ujeto tudi slovensko priobalno ribištvo, ugotavljata antropologija Alenka Janko Spreizer in etnologinja Nataša Rogelja, avtorici dela Riba v gibanju oziroma Fish on the move. Da bi zaznali, kako so se ti trenutki, med katerimi sta denimo osamosvojitev Slovenije in nova morska meja, vpisali v ribiški vsakdan, sta raziskovalki znake preteklosti in sedanjosti odkrivali ter beležili na sprehodih med Lazaretom in Dragonjo. Sicer pa sta prerez nekdanjega in današnjega slovenskega ribiškega vsakdana prikazali tudi skozi nekakšno 'top lestvico' štirih rib: ciplja, sardine, tuna in brancina. Podrobnosti sta nam povedali v tokratni oddaji Morje in mi.


Morje in mi

401 epizod


V oddaji bomo raziskovali teme, povezane s pomorstvom. Še bolj se bomo posvetili vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa bomo pripovedovali zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.

03.05.2017 14 min

Riba v gibanju

Male barke nosijo velike zgodbe in vanje je skozi prelomne zgodovinske trenutke ujeto tudi slovensko priobalno ribištvo, ugotavljata antropologija Alenka Janko Spreizer in etnologinja Nataša Rogelja, avtorici dela Riba v gibanju oziroma Fish on the move. Da bi zaznali, kako so se ti trenutki, med katerimi sta denimo osamosvojitev Slovenije in nova morska meja, vpisali v ribiški vsakdan, sta raziskovalki znake preteklosti in sedanjosti odkrivali ter beležili na sprehodih med Lazaretom in Dragonjo. Sicer pa sta prerez nekdanjega in današnjega slovenskega ribiškega vsakdana prikazali tudi skozi nekakšno 'top lestvico' štirih rib: ciplja, sardine, tuna in brancina. Podrobnosti sta nam povedali v tokratni oddaji Morje in mi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov