Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Se tudi vi sprašujete, kaj storiti, če živilo napade plesen? Ga zgolj obrezati in uživati naprej, ali ga je vendar treba zavreči? Pavel Pollak z NIJZ pojasnjuje, da plesnim najbolj ustreza visoka vlaga in temperature med 25 in 32 stopinj Celzija. Ob tem se tvorijo različni toksini, ki so zdravju lahko tudi škodljivi. Pojavijo se lahko prebavne motnje, dihalne težave, glavoboli, spremembe v imunskem sistemu, aflatoksini pa so celo rakotvorni. Kdaj je torej prav, da živilo zavržemo in kdaj je še primerno za uživanje, pojasnjujemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”.
Se tudi vi sprašujete, kaj storiti, če živilo napade plesen? Ga zgolj obrezati in uživati naprej, ali ga je vendar treba zavreči? Pavel Pollak z NIJZ pojasnjuje, da plesnim najbolj ustreza visoka vlaga in temperature med 25 in 32 stopinj Celzija. Ob tem se tvorijo različni toksini, ki so zdravju lahko tudi škodljivi. Pojavijo se lahko prebavne motnje, dihalne težave, glavoboli, spremembe v imunskem sistemu, aflatoksini pa so celo rakotvorni. Kdaj je torej prav, da živilo zavržemo in kdaj je še primerno za uživanje, pojasnjujemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”.
Neveljaven email naslov