Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Četudi je poletje pri koncu, še vedno diši po morju, po soli in tudi po ribah ter morskih sadežih. Najbrž se tudi sami ob obisku ribarnice pogosto sprašujete, kako prepoznati svežo in zdravo ribo in kateri so tisti znaki, ki kažejo na to, da je riba stara in da ne sodi na naš krožnik. In če je znano, da naj bi ribe zlasti zaradi vsebnosti omega 3 maščobnih kislin uživali čim večkrat pa se hkrati zdi, da hranilnih vrednosti ostalih morskih sadežev kot so rakci, hobotnice, školjke ali lignji ne poznamo dovolj dobro. Odgovore na omenjene dileme in vprašanja iščemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”. Pogovarjali smo se z dipl. inž. živilske tehnologije Anjo Pristavec in s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštiututa za javno zdravje.
Četudi je poletje pri koncu, še vedno diši po morju, po soli in tudi po ribah ter morskih sadežih. Najbrž se tudi sami ob obisku ribarnice pogosto sprašujete, kako prepoznati svežo in zdravo ribo in kateri so tisti znaki, ki kažejo na to, da je riba stara in da ne sodi na naš krožnik. In če je znano, da naj bi ribe zlasti zaradi vsebnosti omega 3 maščobnih kislin uživali čim večkrat pa se hkrati zdi, da hranilnih vrednosti ostalih morskih sadežev kot so rakci, hobotnice, školjke ali lignji ne poznamo dovolj dobro. Odgovore na omenjene dileme in vprašanja iščemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”. Pogovarjali smo se z dipl. inž. živilske tehnologije Anjo Pristavec in s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštiututa za javno zdravje.
Neveljaven email naslov