Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
30.08.2017 9 min

Veste, kaj jeste


Četudi je poletje pri koncu, še vedno diši po morju, po soli in tudi po ribah ter morskih sadežih. Najbrž se tudi sami ob obisku ribarnice pogosto sprašujete, kako prepoznati svežo in zdravo ribo in kateri so tisti znaki, ki kažejo na to, da je riba stara in da ne sodi na naš krožnik. In če je znano, da naj bi ribe zlasti zaradi vsebnosti omega 3 maščobnih kislin uživali čim večkrat pa se hkrati zdi, da hranilnih vrednosti ostalih morskih sadežev kot so rakci, hobotnice, školjke ali lignji ne poznamo dovolj dobro. Odgovore na omenjene dileme in vprašanja iščemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”. Pogovarjali smo se z dipl. inž. živilske tehnologije Anjo Pristavec in s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštiututa za javno zdravje.
 


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

30.08.2017 9 min

Veste, kaj jeste


Četudi je poletje pri koncu, še vedno diši po morju, po soli in tudi po ribah ter morskih sadežih. Najbrž se tudi sami ob obisku ribarnice pogosto sprašujete, kako prepoznati svežo in zdravo ribo in kateri so tisti znaki, ki kažejo na to, da je riba stara in da ne sodi na naš krožnik. In če je znano, da naj bi ribe zlasti zaradi vsebnosti omega 3 maščobnih kislin uživali čim večkrat pa se hkrati zdi, da hranilnih vrednosti ostalih morskih sadežev kot so rakci, hobotnice, školjke ali lignji ne poznamo dovolj dobro. Odgovore na omenjene dileme in vprašanja iščemo v tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?”. Pogovarjali smo se z dipl. inž. živilske tehnologije Anjo Pristavec in s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštiututa za javno zdravje.
 

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov