Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
15.11.2017 8 min

Veste, kaj jeste


V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bomo danes govorili o sojini omaki, ki je začimbna omaka, značilna zlasti za azijsko kuhinjo. Že vrsto let je sicer priljubljena povsod po svetu, svoj prostor je našla tudi v naših kuhinjah. Na ZPS so opravili tržno raziskavo, v kateri so primerjali sojine omake, ki jih najdemo na policah slovenskih trgovcev. Našli so zelo različne omake, tudi takšne z manj soli in celo z aditivi. Dolga leta je bila sicer le naravna fermentacija način za pridobivanje sojine omake. A ker gre za dolgotrajen postopek, ki je za mnoga živilska podjetja finančno nevzdržen, traja lahko namreč od nekaj mesecev in tudi do nekaj let, je živilska industrija razvila kemične postopke za pospešitev procesa. Kljub temu danes izdelajo le 1 % sojine omake na tradicionalen način. O sojinih omakah smo se pogovarjali z Marjano Peterman, strokovno sodelavko pri Zvezi potrošnikov Slovenije.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

15.11.2017 8 min

Veste, kaj jeste


V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” bomo danes govorili o sojini omaki, ki je začimbna omaka, značilna zlasti za azijsko kuhinjo. Že vrsto let je sicer priljubljena povsod po svetu, svoj prostor je našla tudi v naših kuhinjah. Na ZPS so opravili tržno raziskavo, v kateri so primerjali sojine omake, ki jih najdemo na policah slovenskih trgovcev. Našli so zelo različne omake, tudi takšne z manj soli in celo z aditivi. Dolga leta je bila sicer le naravna fermentacija način za pridobivanje sojine omake. A ker gre za dolgotrajen postopek, ki je za mnoga živilska podjetja finančno nevzdržen, traja lahko namreč od nekaj mesecev in tudi do nekaj let, je živilska industrija razvila kemične postopke za pospešitev procesa. Kljub temu danes izdelajo le 1 % sojine omake na tradicionalen način. O sojinih omakah smo se pogovarjali z Marjano Peterman, strokovno sodelavko pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov