Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Predpakirani krofi vsebujejo veliko aditivov, nekateri so zdravju škodljivi
Krofe lahko v trgovinah in pekarnah najdemo vse leto, a Slovenci jih največ pojemo prav v pustnem času. Na Zvezi potrošnikov Slovenije ugotavljajo, da sploh tisti predpakirani, vsebujejo veliko aditivov, v povprečju od 9 do 15, nekateri so celo zdravju škodljivi. Ti seveda krofom omogočajo, da ostanejo nespremenjeni do konca trajanja roka uporabe. Je pa zanimivo, da je med vzorci predpakiranih krofov kar nekaj razlik, zato je dobro, da pred nakupom preverite seznam sestavin in hranilno tabelo, poudarja prehranska svetovalka Nika Kremić:.
“Še posebej je treba izpostaviti difosfate. Fosfati so že nekaj časa odmevni, v prevelikih dozah so nevarni za zdravje, ker lahko porušijo ravnovesje kalcija v telesu in lahko povzročijo demineralizacijo kosti. Navadno so krofom dodana še sredstva za rahljanje moke, barvila in arome.”
Krofe je nabolje pripraviti kar doma iz osnovnih sestavin, kot so moka, kvas, jajca, mleko, maslo in sol, ter se tako izogniti aditivom.
Predpakirani krofi vsebujejo veliko aditivov, nekateri so zdravju škodljivi
Krofe lahko v trgovinah in pekarnah najdemo vse leto, a Slovenci jih največ pojemo prav v pustnem času. Na Zvezi potrošnikov Slovenije ugotavljajo, da sploh tisti predpakirani, vsebujejo veliko aditivov, v povprečju od 9 do 15, nekateri so celo zdravju škodljivi. Ti seveda krofom omogočajo, da ostanejo nespremenjeni do konca trajanja roka uporabe. Je pa zanimivo, da je med vzorci predpakiranih krofov kar nekaj razlik, zato je dobro, da pred nakupom preverite seznam sestavin in hranilno tabelo, poudarja prehranska svetovalka Nika Kremić:.
“Še posebej je treba izpostaviti difosfate. Fosfati so že nekaj časa odmevni, v prevelikih dozah so nevarni za zdravje, ker lahko porušijo ravnovesje kalcija v telesu in lahko povzročijo demineralizacijo kosti. Navadno so krofom dodana še sredstva za rahljanje moke, barvila in arome.”
Krofe je nabolje pripraviti kar doma iz osnovnih sestavin, kot so moka, kvas, jajca, mleko, maslo in sol, ter se tako izogniti aditivom.
Neveljaven email naslov