Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Z Andražem Lečnikom iz gostilničarsko-mesarske družine z Raven na Koroškem smo se navidezno postavili v vrsto pri mesarju in odgovorili na nekaj pogostih dilem, ki jih imamo pri kupovanju mesa.
Prebivalec Slovenije je lani porabil približno 88 kilogramov mesa
Stopnja samooskrbe z mesom pri nas je visoka, okrog 84-odstotna. Najbolj samooskrbni smo pri perutninskem in govejem mesu, manjka svinjine, pri kateri smo še pred nekaj leti pridelali samo 38 odstotkov. Prebivalec Slovenije je v lani sicer skupno porabil približno 88 kg mesa. Z Andražem Lečnikom iz gostilničarsko-mesarske družine z Raven na Koroškem smo se navidezno postavili v vrsto pri mesarju in odgovorili na nekaj pogostih dilem, ki jih imamo pri kupovanju mesa.
"Najslabše se prodaja kakšna drobovina, ki je sicer najbolj poceni. Na neke jedi iz naše dolgoletne tradicije smo namreč pozabili. To so kosi, ki so jih prej kmetje vedno porabili, mesarji pa jih morajo zdaj včasih tudi zavreči, ker jih nihče ne kupi. To so bikovi prašniki, možgani, ledvice, pljuča ... Torej manj cenjeni deli mesa."
Z Andražem Lečnikom iz gostilničarsko-mesarske družine z Raven na Koroškem smo se navidezno postavili v vrsto pri mesarju in odgovorili na nekaj pogostih dilem, ki jih imamo pri kupovanju mesa.
Prebivalec Slovenije je lani porabil približno 88 kilogramov mesa
Stopnja samooskrbe z mesom pri nas je visoka, okrog 84-odstotna. Najbolj samooskrbni smo pri perutninskem in govejem mesu, manjka svinjine, pri kateri smo še pred nekaj leti pridelali samo 38 odstotkov. Prebivalec Slovenije je v lani sicer skupno porabil približno 88 kg mesa. Z Andražem Lečnikom iz gostilničarsko-mesarske družine z Raven na Koroškem smo se navidezno postavili v vrsto pri mesarju in odgovorili na nekaj pogostih dilem, ki jih imamo pri kupovanju mesa.
"Najslabše se prodaja kakšna drobovina, ki je sicer najbolj poceni. Na neke jedi iz naše dolgoletne tradicije smo namreč pozabili. To so kosi, ki so jih prej kmetje vedno porabili, mesarji pa jih morajo zdaj včasih tudi zavreči, ker jih nihče ne kupi. To so bikovi prašniki, možgani, ledvice, pljuča ... Torej manj cenjeni deli mesa."
Neveljaven email naslov