Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Kuhano govedino uporabimo na več načinov, lahko je priloga rižu ali krompirju, okusna je tudi v kombinaciji z vinsko omako. Danes pa jo bomo pripravili v pečici in jo obogatili s hrenovo omako.
Sestavine:
(za 6-8 oseb)
3 kg kuhanega mesa iz juhe
2 žlici kisle smetane
1 žlica moke
1-2 žlici nastrganega hrena
ščep popra
po okusu kis
sol
1/4 l juhe
1 rumenjak
2 žlici naribanega sira
200 g masla
Meso zrežemo na lepe rezine, jih zložimo v manjši pekač. V drugi kozici zmešamo smetano, moko, nariban hren, poper, kis, juho in sol. Vse skupaj prevremo. Odstavimo in ohladimo. Ohlajeni omaki primešamo rumenjak. Zlijemo po mesu. Potresemo še z naribanim sirom. Tu in tam položimo kosmiče masla. Pečemo v srednje vroči pečici na 180 stopinjah kakih 15 minut.
587 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Kuhano govedino uporabimo na več načinov, lahko je priloga rižu ali krompirju, okusna je tudi v kombinaciji z vinsko omako. Danes pa jo bomo pripravili v pečici in jo obogatili s hrenovo omako.
Sestavine:
(za 6-8 oseb)
3 kg kuhanega mesa iz juhe
2 žlici kisle smetane
1 žlica moke
1-2 žlici nastrganega hrena
ščep popra
po okusu kis
sol
1/4 l juhe
1 rumenjak
2 žlici naribanega sira
200 g masla
Meso zrežemo na lepe rezine, jih zložimo v manjši pekač. V drugi kozici zmešamo smetano, moko, nariban hren, poper, kis, juho in sol. Vse skupaj prevremo. Odstavimo in ohladimo. Ohlajeni omaki primešamo rumenjak. Zlijemo po mesu. Potresemo še z naribanim sirom. Tu in tam položimo kosmiče masla. Pečemo v srednje vroči pečici na 180 stopinjah kakih 15 minut.
Neveljaven email naslov