Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
09.11.2014 35 min

Za naše kmetovalce

Oddajo Za naše kmetovalce bomo ta teden posvetili svetemu Martinu, ki bo iz mošta naredil vino in kostanju, ki seveda ob žlahtni kapljici ne sme manjkati. Izvedeli boste, zakaj bo letošnji vinski letnik na Dolenjskem nekaj posebnega in zakaj enologi vinarjem priporočajo, naj ga napolnijo le najnujnejšo količino. Podali se bomo na Kras, kjer so ponudniki letos pripravil martinovanje na drugačen način; več kot dvajset jih je namreč odpro vrata svojih kleti. Martinovali pa bomo tudi na Ptuju. Za konec bomo s strokovnjakinjo za kulinariko Slavico Smrdel pripravili še nekaj specialitet iz kostanja. Oddajo pripravlja Sabrina Mulec.


Za naše kmetovalce

722 epizod


Oddaja Za naše kmetovalce na prvem programu Radia Slovenija je na sporedu vsako nedeljo ob 13.20. Enkrat mesečno jo pripravljajo sodelavci Radia Maribor, sicer pa novinarji Radia Slovenija v Ljubljani. Namenjena ni le kmetom, ampak vsem, ki so s kmetijstvom in podeželjem kakorkoli povezani, ki jih zanima pridelava, predelava in trženje hrane. Teme torej zajemamo iz področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane, precejšnjo pozornost pa v oddaji namenjamo tudi predstavitvi oživljanja tradicionalnih skoraj pozabljenih obrtnih dejavnosti tipičnih za kmečko podeželjsko prebivalstvo. V oddaji skušamo obširneje predstaviti vsa pomembnejša dogajanja kmetijske politike, ki ustvarjajo pogoje za delo in življenje kmetov in vsega podeželja. Občasno naše oddaje potekajo v živo, te tudi posebej napovemo, tako da poslušalci lahko neposredno komunicirajo z gosti v našem studiu.

09.11.2014 35 min

Za naše kmetovalce

Oddajo Za naše kmetovalce bomo ta teden posvetili svetemu Martinu, ki bo iz mošta naredil vino in kostanju, ki seveda ob žlahtni kapljici ne sme manjkati. Izvedeli boste, zakaj bo letošnji vinski letnik na Dolenjskem nekaj posebnega in zakaj enologi vinarjem priporočajo, naj ga napolnijo le najnujnejšo količino. Podali se bomo na Kras, kjer so ponudniki letos pripravil martinovanje na drugačen način; več kot dvajset jih je namreč odpro vrata svojih kleti. Martinovali pa bomo tudi na Ptuju. Za konec bomo s strokovnjakinjo za kulinariko Slavico Smrdel pripravili še nekaj specialitet iz kostanja. Oddajo pripravlja Sabrina Mulec.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov