Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zborovski panoptikum

4 epizod

Zborovski panoptikum

4 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.

11.05.2024

Koncert ob 70-letnici Alda Kumarja

Dihi je skrivnostni naslov koncerta ob 70-letnici Alda Kumarja, ki je sredi aprila obiskal dva primorska kraja, najprej skladateljevo rojstno Idrijo, nato pa še Novo Gorico, v kateri je bil vključen v cikel Goriška zborovska srečanja Zveze kulturnih društev Nova Gorica. Oba koncerta sta bila izvedena v okviru tamkajšnjih območnih izpostav Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Program je ponudil vpogled v skladateljev zborovski opus, nastopil je Zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom Ane Erčulj, ki je tudi izbrala skladbe. Koncert v Novi Gorici, na katerem je bila navzoča snemalna ekipa Radia Koper, so poslušalci sprejeli z velikim navdušenjem, nagradili zbor z dolgimi in toplimi aplavzi in se nazadnje skladatelju zahvalili s stoječimi ovacijami. V opusu Alda Kumarja ima ljudska glasba pomembno mesto, predvsem primorska, z vsemi vplivi z manjšinskih kulturnih območij – od Istre do Rezije in Benečije. To smo slišali tudi na koncertu z naslovom Dihi.


04.05.2024

Maribor po Mariboru

Zborovski panoptikum namenjamo podrobnejšemu pregledu dogajanja na letošnjem 28. slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem, ki je bilo v soboto, 20. aprila, in v nedeljo, 21. aprila, v Mariboru. Prejšnjo Našo pesem je leta 2022 še nekoliko zaznamovalo obdobje pandemije, letos pa se je tekmovanje vrnilo v ustaljene tirnice in na odru Unionske dvorane gostilo kar 20 zasedb iz vse Slovenije.


27.04.2024

Vikra s posvetilom Borisu Pahorju

V aprilu je na predzadnjem abonmajskem koncertu Kulturnega doma Nova Gorica nastopila vokalna skupina Vikra, Komorni zbor Glasbene matice, ki jo vodi izvrstna Petra Grassi. V Novi Gorici se je Vikra predstavila s programom, posvečenim Borisu Pahorju, s katerim je v januarju leta 2023 gostovala v glasbenem abonmaju imenitnega Gledališča Pavarotti-Freni v Modeni. S tem koncertom so organizatorji v Modeni zaznamovali dan spomina (deportiranih) in dialoga. Mednarodno priznana dirigentka Petra Grassi je pristopila k oblikovanju tega programa z veliko mero odgovornosti do zaupane naloge, s spoštovanjem do tematike in z veliko zborovsko disciplino, ki se je kazala v odlični interpretaciji Vikre tega zahtevnega zborovskega programa.


20.04.2024

Zborovski panoptikum

Z aprilom smo odločno zakorakali v pomlad in tako tudi v obdobje pomembnejših državnih zborovskih tekmovanj. V začetku aprila je svojevrstno središče vokalne glasbe spet postalo naše knežje mesto. V Celju je bil namreč znova mladinski pevski festival, tokrat združen z državnim tekmovanjem in revijo mladinskih pevskih zborov.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov