Vse je mogoče - na Silvestrovo še posebej! Zaželeli smo si Bojana, dobili tudi Jana. Foto: Žiga Culiberg
Vse je mogoče - na Silvestrovo še posebej! Zaželeli smo si Bojana, dobili tudi Jana. Foto: Žiga Culiberg
false
Silvestrski pozdrav gosti 250 nastopajočih, tudi Dedka Mraza. Z Darjo in Blažem bomo na TV SLO 1 pričakali novo leto. Dobrodošlo! Foto: Žiga Culiberg
false
Takole izgledajo pijane hruške v družbi kuhanega vina. Ideja za hitro pogostitev obiskov? Idejo daje Rachel Allen. Foto: iz oddaje
false
Ljubka Kylie Minogue bo na božični predvečer pela svoje uspešnice in veliko božičnih. Foto: iz oddaje
false
Spektakularen nastop pripravljajo Cirque du Soleil. Foto: iz oddaje
false
Božični Vikend paket bo praznično zavzet. Foto: Žiga Culiberg
false
Jedi za vsak dan, jim reče Rachel. Zdijo pa se prav posebne. Foto: iz filma
false
20 let začetka glasbene poti Tanje Žagar. Njeni koncerti so spektakel - ne zamudite ga v petek, 30. decembra, ob 20. uri na TV SLO 1. Foto: Sandi Fišer
false
Najboljše sestavine pridejo z Vrta na mizo. Dober tek s Primožem! Foto: arhiv RTV Slovenija
false
Jan Plestenjak s Simfoniki: posnetek koncerta iz Križank bomo predvajali ob 0.25 že v novem letu. Foto: Matej Špehar
false
Kraljevi variete 2015, britanski zabavni vrhunec leta, bo na sporedu ob 2.15 na novega leta. Foto: iz oddaje
false
Ladja norcev odpluje ob 4.45 prvega januarja 2017. Foto: Rudi Uran
false
Že skoraj pri zajtrku prvega dne novega leta bo z nami David Guetta. Foto: iz oddaje
false
Bojan Emeršič Foto: Žiga Culiberg
false
... in še plesni spektakel gostov silvestrske oddaje Vse je mogoče. Foto: Žiga Culiberg

Sobota, 24. decembra

Z vrta na mizo: Božična večerja
V praznični oddaji na predbožični večer, se bo kuharskemu mojstru Primožu Dolničarju pridružila kulturna publicistka, profesorica ter zbirateljica ljudskega izročila in etnološkega gradiva prof. Dušica Kunaver. Govorila bosta o pomenu Božiča v slovenskem ljudskem izročilu – ob 17.50 na TV SLO 1.

Božič s Kylie, koncert iz Royal Albert Halla
Na predbožični večer bomo predvajali božični koncert Kylie Minogue iz Royal Albert Halla v Londonu. Čarobno vzdušje nam bo Kylie pričarala s svojimi najboljšimi skladbami, dodala pa jim bo še nekaj tradicionalnih božičnih in tistih s svojega božičnega albuma. Nastopila bo z dvema krasnima ženskama: z legendarno Chrissie Hynde, pevko skupine The Pretenders, in s sestro Dannii, s katero bosta odpeli 100 Degrees in občinstvo odpeljali k vrhuncu večera. Ob 20. uri na TV SLO 2.

Cirque de Soleil: Amaluna
Cirque de Soleil je najslavnejši svetovni cirkus, v katerem ni živali in rokohitrecev, pač pa akrobati v bleščečih kostumih, vrhunski glasbeniki in šov. Ti sijajni kanadski artisti so navdih za predstavo Amaluna našli v enem od zadnjih Shakespearovih del, v Viharju. Svetovna atrakcija Cirque de Soleil s predstavo Amaluna se nam predstavi ob 21.30 na TV SLO 2.
Nedelja, 25. decembra
Božična kuharska oddaja Rachel Allen: Jedi za vsak dan
Rachel nam tokrat ponuja nekaj idej za božične jedi. Za zajtrk ocvrte kruhove rezine s cimetovim maskarponejem, za večerjo pa glazirano šunko z zelenjavnim pirejem. Pokazala bo, kako spečemo krhke piškote z arašidovim maslom, ki so lahko imenitno darilo, in kako iz ostankov božične večerje spečemo okusno pito. Vse te ideje bodo na sporedu ob 16.25 na TV SLO 2.

Vikend paket
Tudi Vikend paket bomo zapakirali z božično pentljo. Na sporedu bo živo ob 17.20 na TV SLO 1, gostje Jožeta Robežnika in Bernarde Žarn pa se ne bodo mogli izogniti prazničnim temam, s katerimi barvamo naš program.


Petek, 30. decembra

Tanja Žagar: 20 let glasbene poti, koncertni spektakel
Leta 2015 je v Hali Tivoli praznovala deset let samostojne kariere, letos se je vrnila in slavila 20 let od začetka glasbene poti. Tanja Žagar je edina slovenska izvajalka, ki ji je uspela preobrazba iz članice najstniške dekliške skupine v samostojno izvajalko, ki lahko napolni največje dvorane. To pa je dosežek, ki ni samoumeven.
Koncertni spektakel Tanje Žagar, s katerim je navdušila svoje občinstvo 11. novembra letos v Hali Tivoli, si lahko ogledate ob 20. uri na TV SLO 1.
Sobota, 31. decembra
Z vrta na mizo na silvestrovo
Ob 17.50 na TV SLO 1 nam bo silvestrsko pojedino v svojem slogu pripravil kuharski mojster Primož Dolničar. Vse sveže sestavine bodo v prazničnem ambientu še posebej zadišale in morda bodo gledalci ob oddaji dobili še zadnji navdih za pripravo družinske večerje za najdaljšo noč v letu.
Vse je mogoče na silvestrovo
Posebna oddaja najbolj zabavnega šova za vso družino nas bo dobro pripravila na vstop v novo leto: z najboljšimi, najbolj zabavnimi gosti letošnjega leta in s posebno praznično scenografijo. Za zadnjo oddajo smo pripravili še nekaj več iger in celo dve taki, ki ju gledalci še niso videli; to sta Zmrznjeni ples in ABC song.
Plesali, peli in drseli bomo z Denisom Avdićem, Nino Valič, Mihom Brajnikom, Tilnom Artačem, Mariom Čulibrkom, Ano Mario Mitić, Gorazdom Žilavcem in voditeljem Bojanom Emeršičem. Pred idilo v gorski koči, kjer bodo silvestrovali na poševnem odru, imamo v rokavu še enega asa. V igri Dirigent se nam bo nenapovedano pridružil Jan Plestenjak. Začnemo ob 20. uri na TV SLO 1.

Silvestrski pozdrav
Po tem, ko se poslovimo od naših vse(je)mogočnežev, vas vabimo na praznični spektakel z zabavno in narodno-zabavno glasbo, ki smo ga posneli v Dvorani Tabor v Mariboru. Z nami je silvestrovalo 3000 ljudi, ki so uživali ob glasbi kar 250 glasbenikov, to so bili Skrivnost, Biseri, Narcis, sestri Fink, Maruša Pišljar, Nemir, Navihanke, Ans. Poljanšek, Trio Šubic, Kvintet slovenskih deklet, Naveza, Akordi, Kvarta, Poskočni muzikanti, Stil, Klateži, Smeh, Mateja Grabnar, Špela Pokeržnik, Nuša Rojs, Saška Smodej, Veseli Dolenjci, Mladi Pomurci, Azalea, Donačka, Vrt, Lun’ca, Špica, Gadi, Modrijani, Mladi Dolenjci, Alfi Nipič, Spev, Klapa skala, Helena Blagne, Čuki, Novi spomini, Vesele Štajerke, Werner, Zdenko Cotič in Jan Plestenjak, Alex Volasko, Manuella, Vili Resnik, Pogum, Dejan Vunjak, Štirje kovači, Boris Kopitar, Fantje s Praprotna, Alpski kvintet, Kingston, Manca Špik, Ans. Franca Miheliča, Ditka in Gorazd Čepin ter Eva Boto. Večer sta povezovala voditelja Slovenskega pozdrava Darja Gajšek in Blaž Švab, humor pa smo prepustili tistima dvema, ki sta v tem izvrstna – Luciji Ćirović in Juretu Ivanušiču. Z nami silvestrujte od 21.55 na TV SLO 1.

Jan Plestenjak s Simfoniki, koncert iz Križank
Najuspešnejši slovenski pop glasbenik in avtor številnih uspešnic Jan Plestenjak nas bo skupaj s Simfoniki popeljal skozi skladbe, ki so nastale v obdobju njegovega 23-letnega glasbenega ustvarjanja, zaznamovanega z različnimi glasbenimi žanri, od balad do rocka in vrhunskega popa. Poudarek tokratnega koncerta je prav v prerezu teh ter na novi dimenziji posameznih skladb, ki so jo dodali simfoniki pod vodstvom Patrika Grebla in odlični glasbeniki: basist Anže Langus Petrović, kitarist Zdenko Cotič – Coto, bobnar Roman Ratej, klaviaturista Gašper Konec in Boštjan Grabnar ter kitarist Marko Hrvatin. Slišali pa boste tudi skladbe, ki jih Jan sicer redkeje predstavlja na koncertih.Ob 0.25 na TV SLO 1.

Kraljevi variete 2015
Kraljevi variete oziroma Royal Variety je zabavni dogodek leta v Veliki Britaniji, na katerega, kot ime pove, Britanci vedno povabijo koga iz kraljeve družine. Ta, ki ga bomo predvajali v silvestrski noči, je v posebni loži gostil princa Harryja. Gostitelj večera je Jack Whitehall, nastopajo pa sir Elton John, One Direction, Kylie Minogue, Little Mix, Ricky Martin, Jeff Lynn’s ELO, Josh Groban, The Corrs, Brandon Flowers, Beverley Knight ter Jules, Matisse in prijatelji, zmagovalci šova Britain’s Got Talent. Med odrskimi umetnostmi bomo videli del privlačnih predstav Cirque du Soleil, muzikala Mary Poppins in igre The Play That Goes Wrong. Odličen britanski humor pa bodo utelesili komiki oziroma stand-up komiki Romesh Ranganathan, Matt Forde in Chris Ramsey. Ob 2.15 na TV SLO 1.

Ladja norcev, koncert skupine Lačni Franz
Lačni Franz je spet in še vedno črnohumorni vrhunski band z unikatnimi, bizarnimi in družbenokritičnimi besedili, podprtimi z indie rockovko glasbeno podobo. Niso band, ki bi polnil stadione, pač pa naše duše, zato s skladbami, kot so Ladja norcev, Poljub, ki riše ustnice, Čakaj me, Ne mi dihat za ovratnik, Bolj star, bolj nor, Zadnja večerja in legendarni Praslovan vedno zadene bistvo, pri katerem leta niso pomembna.
Novi Lačni Franz so poleg Predina še bobnar Luka Čadež, kitarist Tine Čas, basist Anej Kočevar in klaviaturist Boštjan Artiček.
Gosta koncerta v Kinu Šiška sta bila Magnifico in Melee (Psycho Path in zdaj Werefox). Ladja norcev bo na sporedu ob 4.45 na TV SLO 1.

Jutro bomo dočakali s svetovno znanim francoskim DJ-jem Davidom Guetto. Ob5.40 na TV SLO 1 bomo predvajali koncert glasbenega ambasadorja ob odprtju Uefa Euro 2016, ki so ga športni in glasbeni navdušenci lahko užili pod Eifflovim stolpom. Guetta je tudi avtor uradne pesmi evropskega nogometnega prvenstva; v našem silvestrskem programu jo bodo lahko slišali najbolj vztrajni ponočnjaki.

1. januarja bomo za vse gledalce, ki ne bodo mogli silvestrovati v naši družbi, silvestrske oddaje ponovili. Silvestrski pozdrav se bo tako začel ob 14. uri na TV SLO 1, silvestrski šov za vso družino z našimi najboljšimi gosti Vse je mogoče pa bomo ponovili ob 17. uri na TV SLO 2.
Ostale vsebine razvedrilnega značaja na TV Slovenija

Avsenik za Slovenijo

Dokumentarni film Avsenik za Slovenijo se osredotoča na pomen in vpliv Avsenikove glasbe na slovensko kulturno, in širše, narodnostno identiteto. Fenomen glasbe Ansambla bratov Avsenik je v slovenskem prostoru prisoten že desetletja, njegov pomen pa se ni zmanjšal niti z razpustitvijo ansambla, niti z odhodom Slavka Avsenika julija lani. Na novo ga odkrivajo generacij mladih, pomembno težo pa mu pripisujejo tudi strokovni krogi iz drugih glasbenih zvrsti, ki so sicer do narodno-zabavne glasbe zadržani. Avtor filma je Igor Pirkovič, premierno pa bo na sporedu v ponedeljek, 26. decembra, ob 20.05 na TV SLO 1.
Dobro jutro
Ustvarjalci oddaje Dobro jutro iz Ljubljane, Maribora in Kopra bodo tudi v decembrskih jutrih širili praznično vzdušje in pozitivno energijo. Jutranjiki bodo preverjali praznično razpoloženje in priprave na božične in novoletne praznike po različnih slovenskih krajih. Kar je ob praznikih morda še bolj romantično – v oddaji se že pripravlja velika Televizijska poroka 2017. Če še oklevate, je zdaj idealna priložnost, da se prijavite.
Oddaja Dobro jutro je na sporedu od ponedeljka do petka od 6.57 do 11. ure na TV SLO 1.

Polnočni klub
V drugi polovici decembra bodo praznično vzdušje v Ljubljani popestrili nastopi lajnarjev, ki pravijo, da je zvok lajne najlepši prav te praznični dni. Danica Lorenčič bo zato v studiu gostila predsednika evropske zveze lajnarjev Rastislava Rastka Tepino, sodelovali pa bodo tudi Bogomir Gajser, Alja Kump Ankerst, Jelka Štular, Tina Primožič in prof. dr. Bruno Ravnikar.
Dan pred božičem pa bo Polnočni klub posvečen pogovoru o sočutju.
Pogovorno oddajo lahko spremljate ob petkih zvečer na TV SLO 2.

Vabljeni v našo družbo tudi v najdaljši noči v letu!
Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija
Fotografije: Žiga Culiberg, Matej Špehar, Sandi Fišer, Rudi Uran in Arhiv RTV Slovenija