Ana Ovnič in Peter Verdnik sta se v soboto, 23. aprila, na slovenski obali poročila z doživetim poročnim obredom. Foto: Janez Kotar Foto:
Ana Ovnič in Peter Verdnik sta se v soboto, 23. aprila, na slovenski obali poročila z doživetim poročnim obredom. Foto: Janez Kotar Foto:
Ana in Peter. Foto: Janez Kotar
Ana in Peter. Foto: Janez Kotar
Solze sreče mladoporočencev. Foto: Janez Kotar
Solze sreče mladoporočencev. Foto: Janez Kotar
Samo Kozlevčar, Eva Hren, skupina XXL, Kim Kozlevčar ter Eva inTomaž Kozlevčar za klavirjem. Foto: Janez Kotar
Samo Kozlevčar, Eva Hren, skupina XXL, Kim Kozlevčar ter Eva inTomaž Kozlevčar za klavirjem. Foto: Janez Kotar

Od razglasitve zmagovalnega para v ponedeljek, 21. marca 2016, do televizijske poroke je minil mesec intenzivnih priprav na veliki poročni dan, ko sta Ana in Peter javno razglasila, da želita skupaj živeti kot mož in žena.

Morska TV-poroka je bila letos načrtovana na prostem, pred cerkvico sv. Bernardina, na poročni dan pa so ju že zjutraj pričakali grozeči temni oblaki in rahlo rosenje je prešlo v pravi aprilski naliv. A nič ne de, dež je na poroki dobro znamenje, saj paru prinaša obilje – veliko denarja in otrok.

Ano in Petra je poročila voditeljica Mojca Mavec, soustvarjalka oddaje Dobro jutro, ki je bila posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze. V besedilo poročnega obreda je vtkala grenko Anino izkušnjo ob izgubi očeta, Petrovo radoživost in popotniške bisere. Ob govoru pooblaščenke so se tudi svatom orosile oči.

Ana in Peter sta si izmenjala tudi zelo osebni zaobljubi, Ana pa je del zaobljube Petru tudi zapela, kar nikogar ni pustilo ravnodušnega, nato sta dahnila usodni »da«. S poročnim obredom sta tako sklenila svojo zgodbo o delavnosti, skromnosti in prikupnosti.

Poročni obred so tokrat popestrili številni glasbeni izvajalci, najštevilčnejši na TV-poroki do sedaj. Obred je odprla družina Kozlevčar z gosti, ki so posebej za to priložnost priredili skladbo Dlan išče dlan, eno od skladb kultnega filma Poletje v školjki. Originalnemu duetu Evi in Tomažu Kozlevčarju, sta se pridružila tudi Samo Kozlevčar z Evo Hren, spremljala ju je vokalna skupina XXL in hčerka Kim Kozlevčar na violončelu. Pevka Anika Horvat je ob klavirski spremljavi Tomaža Kozlevčarja začarala s skladbo Lahko noč, Piran. Ob koncu obreda pa so svatje mladoporočencema voščili ob razigrani posebej prirejeni Prisluhni školjki, ki sta jo ob spremljavi 27-članskega godalnega orkestra Glasbene šole Ljubljana Moste- Polje, pod vodstvom prof. Ksenije Trotovšek Brlek, vokalno izvedla Tomaž in Samo Kozlevčar.

Glasbene nastope so popestrili tudi plesalci plesne šole Bolero s koreografom Matevžem Česnom. Na skladbo Dlan išče dlan so se predstavili z dovršeno čustveno koreografijo, na skladbo Prisluhni školjki pa so z energično koreografijo razgreli ozračje in zaplesali ter voščili skupaj s svati.

Sledilo je razigrano poročno slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur in ga je zaznamovalo polno presenečenj. Televizijska mladoporočenca so na slavju presenetili številni slovenski glasbeniki, kot so Marta Zore, Dejan Vunjak in ansambel Biseri, ki so s svojimi pesmimi čestitali Ani in Petru ter dodobra razgreli vzdušje!

Avtor fotografij je Janez Kotar, ki ga ob objavi fotografij, prosimo, podpišite.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija