Komentator Tomaž Kovšca in strokovni komentator Martin Hvastija. Foto: Matej Kolaković
Komentator Tomaž Kovšca in strokovni komentator Martin Hvastija. Foto: Matej Kolaković
false
Miha Mišič je zadolžen za pripravo statističnih podatkov, povezanih z dirko po Franciji. Foto: RTV SLO
false
David Črmelj bo pripravljal posebne zgodbe, povezane z dirko po Franciji. Foto: Žiga Culiberg

103. dirka po Franciji bo potekala po kar šestnajstih do sedaj še nevidenih francoskih mestih in krajih. Kolesarji, ki bodo premagovali razdaljo 3519 kilometrov, bodo imeli na voljo le dva dneva počitka. Dirka je sestavljena iz devetih ravninskih in devetih gorskih etap, dveh kronometrov ter ene hribovite etape.

Komentator vseh etap dirke na TV SLO 2 bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator bo Martin Hvastija. Novinar Miha Mišič bo prenose popestril z zanimivimi statističnimi podatki, David Črmelj pa s pripravo posebnih zgodb iz zakulisja dirke po Franciji.

Vse informacije o dirki po Franciji boste našli na posebnem podportalu MMC-ja www.rtvslo.si/tour2016, kjer si boste lahko v živo ogledali tudi vse etape. Obiskovalci spletne strani bodo s pomočjo aplikacije Navidezna dirka lahko nastopili v vlogi športnega direktorja ter sestavili moštvo desetih kolesarjev in tekmovali z drugimi uporabniki.

Na Radiu Slovenija bodo dirko po Franciji spremljali v informativnih oddajah in športnih oddajah na Valu 202: Naval na šport, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne.