Naslovnica albuma Nisi prva, nisi zadnja Foto: SOJ RTV SLO
Naslovnica albuma Nisi prva, nisi zadnja Foto: SOJ RTV SLO

V spomin glasbenemu prijatelju in sopotniku so člani njegove zadnje zasedbe Danilo Kocjančič & Friends do konca posneli avtorski album NISI PRVA, NISI ZADNJA (gosta na albumu sta Tinkara Kovač in Valentino Kanzyani) ter združili moči z mnogimi slovenskimi glasbeniki in RTV Slovenija RC Koper pri organizaciji neponovljivega spominskega koncerta in predstavitve albuma 3. februarja v Areni Bonifika (gostje: Tinkara Kovač, Drago Mislej Mef, Matjaž Jelen, Tomaž Domicelj, Slavko Ivančič, Janez Bončina Benč, Neisha, Tulio Furlanič, Rudi Bučar, Valentino Kanzyani).

Danilo Kocjančič je bil eden največjih in najbolj prepoznavnih avtorjev popularne glasbe, kar jih je dala slovenska glasbena scena. Skladbe kot so Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Pogum, Ljubosumje, Senca, Dober dan, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905, Veter z juga, Amerika..., so vsaka po svoje zaznamovale določeno glasbeno obdobje in generacijo. Začetki njegovega delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpomembnejših in najpopularnejših zasedb v bivši Jugoslaviji. Nadaljeval je s skupinama Boomerang in Labirint, kasneje pa velike uspehe doživel z zasedbama Prizma in Bazar. V devetdesetih letih je deloval s skupino Halo, kasneje pa je ustvaril vrsto glasbenih uspešnic za Tinkaro Kovač, Laro Baruca, Polono, Slavka Ivančiča, ...

S skupino Danilo Kocjančič & Friends (Danilo Kocjančič, Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Matjaž Sterže ...) so se Danilo in ekipa v zadnjem desetletju vrnili k avtorskemu ustvarjanju, koncertom in sodobnejšim priredbam Danilovih največjih uspešnic iz vseh obdobij.