Z današnjo odločitvijo Vlade RS bo javni medijski servis RTV Slovenija prejel dodatna finančna sredstva, ki predstavljajo pomemben korak k finačni stabilizaciji RTV Slovenija in s tem tudi k nadaljnemu razvoju javnega zavoda. Aktualna Vlada RS je prva vlada v zadnjih dvanajstih letih, ki je prisluhnila RTV Slovenija, prepoznala finančne izzive, s katerimi se RTV Slovenija sooča, in nanje tudi konkretno odgovorila.

Dvig RTV-prispevka v okviru, ki ga predvideva Zakon o RTV Slovenija, bo vsekakor prispeval k izboljšanju finančnega stanja. Še naprej pa si bo treba prizadevati za zagotovitev dolgoročne finančne stabilnosti.

RTV Slovenija si bo z uvajanjem sprememb in preoblikovanjem javnega zavoda aktivno prizadevala zagotoviti neodvisen in kakovosten medij, ki bo sledil razvoju tehnologij in potrebam našega občinstva. Hkrati bo pristopila k sodelovanju pri pripravi nove zakonodaje z namenom zagotovitve dolgoročno vzdržnega poslovanja in s tem poleg z novim zakonom zagotovljene programske tudi finančno neodvisnost.