Oddaja Slovenija v letu 2015, avtorice Lidije Pak Horvat (na sliki), prikazuje tisto dogajanje v iztekajočem se letu, ki je državo najbolj zaznamovalo oziroma je najbolj vplivalo na življenje ljudi. Foto: Stane Sršen Foto:
Oddaja Slovenija v letu 2015, avtorice Lidije Pak Horvat (na sliki), prikazuje tisto dogajanje v iztekajočem se letu, ki je državo najbolj zaznamovalo oziroma je najbolj vplivalo na življenje ljudi. Foto: Stane Sršen Foto:
false
Oddajo Svet v letu 2015, avtorja Dejana Štamflja (na sliki), bo zaznamovala begunska kriza, ki se je v letošnjem letu dotaknila prav vsakega Evropejca. Foto: Stane Sršen
false
Voditelja oddaje Športnih 365 bosta dva, Sanja Modrić in Saša Jerković. Foto: arhiv RTV Slovenija
false
Saša Jerković, foto: arhiv RTV Slovenija

Šport v letu 2015

Oddaja Športnih 365 bo letos zasnovana nekoliko drugače, saj se bodo ustvarjalci izognili skopemu naštevanju športnih uspehov in dogodkov minulega leta. Odločili so se za studijsko oddajo z gosti, ki bo premierno na TV SLO 2 v soboto, 26. decembra 2015, ob 17.00. Voditelja bosta dva, Sanja Modrić in Saša Jerković.

Ker bo oddaja predvajana v prazničnem času, ustvarjalci napovedujejo sproščeno vzdušje in nekaj posebnih presenečenj. Rdeča nit studijske oddaje bodo športniki, ki so se v letošnjem letu poslovili od športnih tekmovanj. Gre za eno najuspešnejših generacij slovenskih športnikov in mnoge od njih bomo pozdravili v studiu. Z nami bodo tako Primož Kozmus, Mitja Petkovšek, Urška Žolnir, Tomaž Razingar, Dejan Zavec in Mateja Pintar ter morda še kdo. V 60-minutni oddaji pa si bomo ogledali tudi krajše spote o glavnih športnih dogodkih v letu 2015.

Slovenija v letu 2015

Oddaja Slovenija v letu 2015, avtorice Lidije Pak Horvat, prikazuje tisto dogajanje v iztekajočem se letu, ki je državo najbolj zaznamovalo oziroma je najbolj vplivalo na življenje ljudi, politiko pa ob tem najbolj zaposlovalo. Oddaja v 50 minutah tako ne osveži le spomina na ključne gospodarske in športne dogodke ter politično dogajanje, temveč jih tudi osmisli ter Sloveniji nastavlja ogledalo.

V letu 2015 je bila Slovenija soočena z največjo humanitarno katastrofo po drugi svetovni vojni, saj si je prek njenega ozemlja na varno in v boljši svet utiralo pot na tisoče ljudi. S kakšnim ravnanjem se bomo vpisali v zgodovino? V letu, ko smo znova neuspešno privatizirali, napake v skrhanem zdravstvu so zadale hude rane sistemu in bolnikom, lobistično rivalstvo za prevzem centrov moči pa je znova v ospredju, zaupanje v sodstvo z vsako neslavno propadlo sodbo le še kopni. Vse to je Slovenija v letu 2015. Na TV SLO 1 bo na sporedu v ponedeljek, 4. januarja 2016, ob 21.00.

Svet v letu 2015

Svet v letu 2015, avtorja oddaje Dejana Štamflja, si bodo gledalci na TV SLO 1 lahko ogledali dan pozneje, v torek, 5. januarja 2016, prav tako ob 21.00. Oddajo bo zaznamovala begunska kriza, ki se je v letošnjem letu dotaknila prav vsakega Evropejca. Odzivi ljudi nanjo so različni: pri nekaterih prevladujeta strah in celo sovraštvo, spet drugi s humanitarnim delom izkazujejo neverjetno srčnost. Evropski politiki so bili medtem najbolj usklajeni pri gradnji zidov, čeprav vedo, da begunsko krizo lahko ustavi le konec vojne v Siriji. Pogledali bomo, kdo ima v Evropi največ politične moči in kako jo uveljavlja v zakulisju maratonskih pogajanj o čedalje bolj zadolženi Grčiji. Svetovno varnostno strukturo 70 let po koncu druge svetovne vojne nevarno majeta tudi svojeglava Putinova Rusija in neodločene ZDA, kjer se najraje ukvarjajo s fenomenom Donalda Trumpa. V 50-minutni oddaji pa tudi o odmevnem nastopu skupine Laibach v Severni Koreji.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija