Primož Roglič, ki lovi četrto skupno zmago na Vuelti, je po Španiji že 38 etap prevozil v rdeči majici. Foto: EPA
Primož Roglič, ki lovi četrto skupno zmago na Vuelti, je po Španiji že 38 etap prevozil v rdeči majici. Foto: EPA

Vroč dan se obeta v Andaluziji, kjer se bo tudi tokrat temperatura dvignila precej nad 30 stopinj Celzija. Začetek etape bo v bližini Cadiza, cilja pa Malage. Vmes bodo kolesarji opravili s štirimi kategorizirani vzponi. Po 50 kilometrih se bodo začeli vzpenjati na Puerto del Boayar, ki je najtežji klanec etape. Dolg je 14,7 km, s 5,5-odstotnim povprečnim naklonom.

Nato sledijo v zadnji tretjini še Puerto el Viento, Puerto Martinez in za konec prelaz Abejas. Gre za položen klanec, dolg 8,9 km, povprečni naklon pa je štiri odstotke. Etapa se bo začela ob 12.40, najhitrejši pa naj bi bili v cilju malce čez 17.00.

V nedeljo, ponedeljek in sredo so se etape končale s sprintom s tremi različnimi zmagovalci. V torek, ko je bila prva gorska preizkušnja letošnje Vuelte, pa je zmagal Roglič. 34-letni kapetan ekipe Red Bull Bora Hansgrohe si je prikolesaril nekaj prednosti. Portugalec Joao Almeida (UAE Emirates) zaostaja osem sekund, tretji pa je Španec Enric Mas (Movistar), ki ima 32 sekund zaostanka. Prvih 25 kolesarjev v skupnem seštevku sicer ločita vsega dve minuti.

Rogliču sprinti navkreber v razredčeni skupini, kakršen se obeta na današnji etapi, sicer zelo ustrezajo, zato bo ob dirkanju najboljših ekip na etapno zmago znova med glavnimi favoriti. Vseeno pa bi lahko na svoj račun na razgibani trasi prišli tudi ubežniki.

Prerez šeste etape. Foto: ASO/Unipublic
Prerez šeste etape. Foto: ASO/Unipublic
Skupni vrstni red po 5. etapi:        
  1. P. ROGLIČ         SLO    18:58:36
  2. J. ALMEDIA        POR       +0:08
  3. E. MAS            ŠPA        0:32
  4. A. TIBERI         ITA        0:38
  5. L. VAN EETVELT    BEL        0:41
  6. F. GALL           AVT        0:47
  7. B. MCNULTY        ZDA        0:50
  8. M. SKJELMOSE      DAN        0:58
  9. M. LANDA          ŠPA    isti čas
 10. A. VLASOV         RUS        1:00