Rogličeve uvrstitve na kronometrih na Vuleti po vrsti: 1., 1., 1., 1., 2. in 3. mesto. Foto: EPA
Rogličeve uvrstitve na kronometrih na Vuleti po vrsti: 1., 1., 1., 1., 2. in 3. mesto. Foto: EPA

Primož Roglič bo šestič zapored nastopil na Vuelti, kjer ima odličen uspeh – tri zmage (2019−2021), lani je bil tretji, leta 2022 pa je odstopil.

Sorodna novica Pika na i športnega poletja – Rogličev boj za zgodovino

Na Vuelti kronometer vedno končal med najboljšimi tremi
Za piko na i je na tej dirki zbral kar 12 etapnih zmag, izjemno učinkovit pa je tudi na kronometrih, saj je v letih skupne zmage dobil vse štiri vožnje na čas, leta 2022 je zaostal le za Remcom Evenepoelom, lani pa je bil tretji, ko ga je prav tako premagal Evenepoel, etapo pa je dobil Filippo Ganna.

Kakšne posledice je pustil padec?
Roglič je po mnenju stavnih hiš prvi favorit za končno zmago, Kisovčan sam pa je previden in opozarja, da mora videti, kako se bo na vse napore odzvalo njegovo telo. Ne pozabimo na njegov padec in odstop na Dirki po Franciji.

Sorodna novica Roglič previden pri napovedih: Bomo videli, kako se bo odzvalo telo

Tarling, van Aert ali kdo tretji?
Na zelo kratkem kronometru sicer ni v prvi vrsti favoritov, ta vloga pripada Joshui Tarlingu in Woutu van Aertu, v drugi vrsti pa sta ob Rogliču gotovo tudi Jay Vine in Brandon McNulty. UAE ima letos namreč zelo dobro kronometrsko kolo, kar je ekipa dokazala s številnimi etapnimi zmagami. Iz te ekipe sta favorita za končno zmago Adam Yates in Joao Almeida.

Roglič na cesto ob 20.12
Kronometer bo ob 17.23 odprl Luis Angel Mate Mardones (Euskatel), favoriti bodo na sporedu ob koncu dneva. Tarling bo startal ob 19.32, Roglič ob 20.12, zadnji pa bo s klančine zapeljal van Aert (20.18).

Etapo bomo spremljali z aplikacijo MMCživo, bodite z nami!

79. Dirka po Španiji

1. etapa, Lizbona−Oeiras, 12 km