Spomin na rajanje navijačev, ko se je Slovenija lani uvrstila na Euro. Foto: BoBo/Borut Živulović
Spomin na rajanje navijačev, ko se je Slovenija lani uvrstila na Euro. Foto: BoBo/Borut Živulović

Sprva je bilo predvideno, da bo srečanje z navijači ob 20.00, a so z Nogometne zveze Slovenija sporočili, da bo dogodek dve uri prej, kot so sprva načrtovali.

Prenos sprejema

Sprejem nogometašev boste od 19.00 naprej lahko spremljali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

Sorodna novica 120 minut so živele slovenske sanje, kruto jih je razcefral Diogo Costa

Iz NZS-ja še sporočajo, da sprejema na letališču Brniku ne bo. "Reprezentanca se v popoldanskih urah vrača v Slovenijo. Sprejema na Brniku ne bo, pozivamo pa vse navijače, da se vidimo na Kongresnem trgu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Kek: Fantje si zaslužijo spoštovanje
Selektor Matjaž Kek je takoj po tekmi o sprejemu razmišljal: "Ali si zaslužimo sprejem? Ne vem. Nismo osvojili kolajne. Mislim pa, da si predvsem fantje zaslužijo neverjetno spoštovanje, ker so pokazali, kako se bori za slovenski dres. Za to se jim tudi zahvaljujem. Zdaj pa so v trenutku, ko se lomi veliko karier. Kdor bo pameten, bo to izkoristil, 'budala' pa bo vse vrgel v vodo."

Slovenski navijači so v vseh mestih, kjer je Slovenija igrala tekme evropskega prvenstva, pričarali izvrstno vzdušje, na stadionih pa večkrat preglasili tekmece in so bili tudi velik razlog za uspeh nogometašev. Vsako tekmo si je v Nemčiji ogledalo več tisoč Slovencev.