Foto: EPA
Foto: EPA

Bližal se je konec prvega podaljška, ko je Vanja Drkušić v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Dioga Joto, italijanski sodnik Daniele Orsato pa je pokazal na belo točko.

Sledil je eden od slovenskih vrhuncev tekme, saj je Jan Oblak ukrotil strel Cristianu Ronaldu, šele nato smo opazili, da selektor Matjaž Kek sedi na tribunah. Glavni sodnik mu je namreč zaradi pritoževanja ob 11-metrovki pokazal rdeči karton.

Oblak ubranil enajstmetrovko Cristianu Ronaldu

Kek: Sodnik ni bil kriv
"Orsato se je začel malo izživljati, nisem rekel kakršne koli žaljive besede, samo stranskega sodnika sem vprašal, zakaj je bila dosojena enajstmetrovka. Na to odločitev lahko gledaš tako ali drugače. Potem je začel dajati kartone. Bilo bi pa od mene zelo nekorektno, če bi rekel, da je sodnik kar koli kriv za poraz. Malo je začel deliti kartone, ko je videl, da ne gre več, se je umiril," je Kek komentiral za Val 202.

Mariborčan pa je še dodal: "V podaljšku smo jih nevtralizirali, prišli smo do zaključne žoge, a tega nismo izkoristili. Če tega ne izkoristiš, se moraš potem zanesti na kanček sreče. Na tem tekmovanju je nismo imeli, a fantom se bo to vrnilo. Le ostati morajo skromni in spoštljivi."