Številne oči (in ušesa) so uzrte v selektorja Keka in njegove varovance. Foto: Reuters
Številne oči (in ušesa) so uzrte v selektorja Keka in njegove varovance. Foto: Reuters

To z drugimi besedami pomeni 20,3 odstotka gledalcev, ki so stari nad štiri leta, to pomeni 55-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času tekem.

Najvišja minutna gledanost je bila dosežena v času prenosa tekme med Slovenijo in Anglijo, ob 22.51, ko je TV Slovenija 2 spremljalo kar 561.500 gledalcev.

Viri: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva; rtvslo.si/MMC, 14.–25. junij 2024

Sorodna novica Slovenski nogometni spektakel v središču pozornosti gledalcev, poslušalcev in spletnih uporabnikov

Dnevne epizode podkasta Žoga je okrogla
Kolegi na Valu 202 dnevno ustvarjajo podkast Žoga je okrogla, posamični epizodi v digitalnem okolju prisluhne tudi več kot 3000 poslušalcev.

Izjemno spremljane pa so tudi vsebine na naši spletni strani, najbolj spremljana je bila novica, v kateri smo spremljali tekmo proti Angliji – članek Nogometno darilo na praznični dan: Slovenija v osmini finala! o tekmi z Anglijo, ki je zbral 294 tisoč ogledov.

Blizu tej številki je prišla tudi novica Karničnik odprl vrata v raj, a Slovenija na koncu ostala brez zgodovinske zmage, ta je zbrala 265 tisoč ogledov. V tej novici smo spremljali dogajanje na tekmi Slovenija – Srbija.

Za vas se bomo trudili tudi v drugi polovici Eura.