Čeh je po koncu finala iskal tolažbo pri zaročenki Anni Mariii Orel. Foto: www.alesfevzer.com
Čeh je po koncu finala iskal tolažbo pri zaročenki Anni Mariii Orel. Foto: www.alesfevzer.com

"Trenutno sem razočaran, hotel sem medaljo, a po prespani noči bom vendarle boljše volje, saj četrto mesto ni slab izid. Začel sem v redu, z metoma 67 in 68 metrov. Tretji je bil najboljši, a je šel na koncu v mrežo. Poskušal sem še, vedel sem, da sem sposoben za več, a se ni poklopilo," je poudaril 206 cm visoki atlet, ki je 7. junija v Rimu postal evropski prvak z 68,08 metra.

Jamajčana ni nihče pričakoval niti med prvih pet
Za veliko presenečenje je poskrbel zmagovalec z Jamajke Roje Stona, ki je v četrti seriji vrgel natanko 70 metrov. Ugnal je vse favorite, ki že nekaj let krojijo svetovni vrh.

Kristjan Čeh finale začel s 67,27 m

"Zmanjkalo je tudi nekaj sreče, tudi zaradi zgodovinskega meta Jamajčana. Ta me sicer ni šokiral, bil sem pripravljen na vse, navsezadnje so to olimpijske igre in vedno kdo preseneti. Ampak njega pa res ni nihče pričakoval niti med prvih pet," je razlagal Čeh.

Od Tokia je napredoval
"Četrto mesto je res nehvaležno, a ko me je Jamajčan prehitel, nisem bil bolj živčen. Še vedno sem imel zbranost in željo. Mogoče sem si nato preveč želel dobrega meta. Ni mi uspel, a na koncu lahko rečem, da sem napredoval od prejšnjih iger. Ne samo z mestom, ampak tudi disk sem vrgel dva metra dlje," je dodal Ptujčan.

Drugi met Kristjana Čeha v finale

Tretji met ga je morda spravil iz tira
Tudi ogrevanje je bilo dobro, prva dva meta prav tako ne slaba. "Nisem še analiziral, mogoče pa je, da me je tretji met, ki je bil tehnično odličen, a je končal v mreži, spravil iz tira. Ali pa tudi ne. Nasploh menim, da ni bilo veliko razlike v metih, vsi so bili podobni, tako da mi moči ni zmanjkalo," še ni našel razloga, zakaj po treh dobrih daljavah ni našel nove, ki bi ga popeljala do odličja.

Po olimpijskih igrah ne bo imel počitka, že 16. avgusta ga čaka nova tekma. "Zdaj bom nekaj dni v Sloveniji, potem grem spet v Estonijo, kjer se bom pripravljal na nadaljevanje sezone. Kar zadeva olimpijske igre, pa upam, da bo šlo v tretje rado," se v boju za olimpijsko kolajno ne bo predal.

Sorodna novica Čeh za 90 cm zgrešil bron, presenetljivi olimpijski prvak Jamajčan Stona

Olman: Bil je sposoben vreči okoli 70 metrov
Trener Mart Olman v pogovoru za TV Slovenija ni bil preveč razočaran: "To je bil gotovo najboljši olimpijski finale v metu diska, dosežena sta bila dva olimpijska rekorda. Kristjan je metal precej bolje kot na evropskem prvenstvu v Rimu. Bil je sposoben vreči okoli 70 metrov. Toda če želiš doseči tako daljavo, moraš tudi nekoliko tvegati. Res se je trudil. Toda to ni bil njegov dan."

Po petem mestu v Tokiu in četrtem v Parizu bo imel novo priložnost čez štiri leta v Los Angelesu. Že prihodnje leto bo na sporedu svetovno prvenstvu v Tokiu, kjer bo branil srebro iz Budimpešte.

Čeh v finalu ni imel svojega večera na Stade de Franceu