Tina Šutej Foto: Reuters
Tina Šutej Foto: Reuters

Ob 10.40 so se začele kvalifikacije skakalk s palico. Kvalifikacijska norma je 470 cm. Tina Šutej je v prvem poskusu preskočila 420 in 440 centimetrov. Na 455 cm je letvico trikrat podrla. To višino je zaenkrat preskočilo enajst tekmovalk, finalistk je lahko 12.

Ob 11.35 so se začele kvalifikacije skupine B v metu diska, v kateri nastopa tudi Kristjan Čeh. Kvalifikacijska norma je 66 metrov. V prvem metu je slovenski rekorder vrgel okoli 62 metrov, nato pa nezadovoljen z izidom prestopil. V drugo je vrgel 64,80 m, kar bo verjetno dovolj za finale. Normo v skupini A je presegel le Nemec Clemens Pruefer (66,36 m).

V skupini A so normo presegli trije - Litovec Mykolas Alekna (67,47 m), Avstralec Matthew Denny (66,83) in Avstrijec Lukas Weisshaidinger (66,72).

Ian Matic Guček je ob koncu povsem popustil in bil zadnji v svoji skupini. Foto: Reuters
Ian Matic Guček je ob koncu povsem popustil in bil zadnji v svoji skupini. Foto: Reuters

Guček ima težave s poškodbo

Guček je v svoji skupini zasedel zadnje, sedmo mesto in bo priložnost za napredovanje iskal v torkovem repešažu. Tekel je 50,30, skoraj dve sekundi slabše od svojega letošnjega državnega rekorda. Dosegel je 34. izid med 39 tekmovalci. Repešaž bo v torek ob 12. uri.

"Čas, ki sem ga dosegel, je bil zelo slab. Ampak glede na to, kar se je dogajalo v zadnjem mesecu zaradi poškodbe z ahilovo tetivo, sem vesel, da sem lahko sploh nastopil. A je bilo to daleč od mojih sposobnosti. Poseben občutek je bil nastopiti pred tako veliko publiko na olimpijskih igrah, vse to je tudi motivacija za naprej. Začel sem hitro, ker na drugačen način ne moreš pridobivati časa v tej disciplini. Sem šel na vse ali nič, a danes mi na koncu ni ostalo dovolj moči. V svojem drugem teku na olimpijskih igrah pričakujem boljši izid," je povedal Guček.

Tek Gučka na 400 m z ovirami
V živo
Pogovor z Maticom Ianom Gučkom