Urška Žigart in Tadej Pogačar Foto: Zajem zaslona
Urška Žigart in Tadej Pogačar Foto: Zajem zaslona
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prednost pred 27-letnico je selektor ženske reprezentance Gorazd Penko dal Eugenii Bujak in Urški Pintar.

Urška Žigart je konec junija na državnem prvenstvu slavila prepričljivo zmago tako v vožnji na čas kot na cestni dirki. V vožnji na čas je za več kot štiri minute ugnala drugouvrščeno Hano Žumer in naslov osvojila četrtič. Urška Pintar je nastop zaradi bolezni odpovedala.

Tri dni pozneje je Urška Žigart v okolici Trebnjega zanesljivo zmagala tudi na cestni dirki. V cilj je prišla z enajstimi minutami prednosti pred Urško Pintar in Špelo Kern.

Na svetovni lestvici UCI je Žigart najboljša Slovenka na 113. mestu, Bujak je 138., Pintar 232.

Žigart ob neizboru za olimpijske igre ni mogla skrivati nezadovoljstva. “Veliko je stvari, ki bi jih lahko napisala, a raje z dvignjeno glavo pišem svojo zgodbo. Ni najlažje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, preden se sploh začnejo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile,” je na Instagramu zapisala razočarana aktualna dvakratna državna prvakinja, ki trenutno nastopa na Dirki po Italiji.

Javno jo je podprl tudi njen partner Tadej Pogačar. "Tako sem jezen. Dvakratna državna prvakinja in najboljša slovenska kolesarka svetovne serije ni bila izbrana v ekipo za olimpijske igre. Brez besed,” je na X-u zapisal Pogačar. “Tako lepa je v dresu državne prvakinje. Vedno bom ponosen nate,” je ob fotografiji svojega dekleta še dodal Pogačar.

Vprašanje o izboru smo naslovili tudi na Kolesarsko zvezo Slovenije. Odgovorili so, da v kratkem pripravljajo izjavo za javnost. Naposled so ga le poslali.

Roglič se bo odločil po Touru

Nekaj obrvi je dvignil tudi izbor moške kolesarske ekipe, saj na seznamu ni Primoža Rogliča. Iz njegovega tabora sporočajo, da olimpijski prvak iz Tokia v kronometru ni zavrnil nastopa na igrah. Dogovorjeno je, da se o nastopu (samo na cestni dirki) dogovorijo po Touru, ko bo jasno, v kakšnem stanju bo končal Dirko po Franciji. Vrata so še odprta, ekipa se še lahko spremeni.

Sorodna novica Slovenija na OI z rekordnimi 90 športnicami in športniki