Žiga Ravnikar je nastopil v disciplini ukrivljeni lok. Foto: Reuters
Žiga Ravnikar je nastopil v disciplini ukrivljeni lok. Foto: Reuters

24-letni lokostrelec iz Nožic pri Domžalah, ki je na olimpijskih igrah nastopil že v Tokiu, bi moral nastopiti že v sredo, a so organizatorji zaradi napovedane nevihte prestavili omenjeni dvoboj na četrtek.

Ravnikar je srečanje začel slabše od tekmeca, v prvih dveh nizih je štirikrat zadel osmico, dvakrat pa devetico. V nadaljevanju dvoboja je bil bolj natančen, v tretjem in petem nizu je po enkrat zadel tudi desetico. V teh dveh nizih sta s tekmecem zaradi enakega števila krogov prejela vsak po eno točko. Od Italijana je bil boljši le v četrtem nizu, ko je skupaj dosegel 27 krogov, Musolesi pa 26.

Ravnikar je razočaran po izpadu, kot je razkril v pogovoru za Val 202. "Dvoboj sem načeloma super oddelal. V prvih dveh serijah sem se zakalkuliral. Po zaostanku s 5:1 je izjemno težko nazaj priti, ker vse, kar mora nasprotnik narediti, je še enkrat izenačiti. Potem sem super oddelal, tista sedmica je bila majhna napaka, ki sem jo žal spregledal, rezultat ni takšen, kot bi lahko bil z malo sreče. Nisem pričakoval, da bodo tako težke razmere, sam trening poteka precej v zavetrju, tukaj pa veter kar lepo vrtinči."

Trener Gregor Končan je ocenil nastop svojega varovanca: "Kot je dejal Žiga, zakalkulirala sva se in treba je kislo kumarico požreti ter s tem živeti. Priložnost je zamujena, nastop je bil za zmago, ne za poraz."

Ravnikar je s svojo rojakinjo Žano Pintarič že sklenil nastope v Parizu. V petek bo na sporedu še tekma mešanih dvojic, a Slovencev ni v osmini finala.

Lokostrelstvo (M), Ravnikar - Musolesi, posnetek