Jorgić je pred igrami dobro razpoložen. Foto: Organizator/NZTS
Jorgić je pred igrami dobro razpoložen. Foto: Organizator/NZTS

25-letnik se bo v uvodnem krogu v nedeljo (predvidoma ob 13.00) pomeril s Singapurcem Izaacom Queekom. Najboljši slovenski igralec tekmeca pozna, na obeh dosedanjih dvobojih ga je premagal, prednost pa vidi tudi v tem, da že ima izkušnje z največjega športnega tekmovanja.

Komaj čaka na prvo tekmo
"Tekmeca poznam, gre za mladega igralca, ki je velik talent. Z njim sem odigral dva tesna obračuna, v katerih sem obakrat zmagal. Je pa obračun na olimpijskih igrah nekaj posebnega, zanj tudi nekaj novega. Sam že vem, kako je prvič igrati na igrah. Upam, da bo forma v nedeljo prava, da pokažem dobre igre, glede na to, da v zadnjem letu nisem bil v najboljši formi. Ampak vsi vemo, kaj pomenijo olimpijske igre. Čakal sem na nov nastop na igrah in komaj že čakam prvo tekmo," je po žrebu povedal Darko Jorgić.

Sorodna novica Jorgić za uvod s Singapurcem, Kožul z Indijcem

Podoben žreb: Spet Pitchford ...
V primeru zmage ga v drugem krogu čaka Britanec Liam Pitchford, s katerim se je meril tudi v Tokiu, kjer je bil uspešnejši Jorgić: "Cilj in želja sta ponoviti uspeh iz Tokia, torej se uvrstiti v četrtfinale. Ampak žal, če bo šlo vse po pričakovanjih, se bom v tretjem dvoboju srečal z igralcem, ki me je premagal v četrtfinalu v Tokiu, Tajvancem Jun Džu Linom."

Pomembna mentalna pripravljenost
Igra omenjenega tekmeca Jorgiću ne ustreza, vendar ostaja optimističen: "Na olimpijskih igrah je vse mogoče. En dan igraš, en dan počivaš, tako da je treba biti predvsem mentalno dobro pripravljen, dvigniti formo na najvišjo raven in potem je mogoča vsaka zmaga." Da bi se 18. igralec s svetovne lestvice kar najbolje pripravil na olimpijski nastop, se je odločil, da v zadnjih tednih ne odigra nobenega turnirja več, se kar najbolje spočije in se osredini samo na trening.

Cilj je priti vsaj med 16
"Oddelal sem tri tedne zelo dobrih priprav, od Hrvaške do Nemčije, tako da iskreno upam, da sem dobro pripravljen. V nedeljo bomo pa videli, kako in kaj," je povedal Jorgić. 25-letnika bi zadovoljila uvrstitev v četrtfinale, lep rezultat pa bi bila že uvrstitev med najboljših 16, saj je letošnja konkurenca po njegovi presoji večja, kot je bila v Tokiu.

"Vsi športniki, ki so na igrah, razmišljajo o kolajni, ampak gremo korak za korakom. Že za četrtfinale v Tokiu sem moral premagati res vrhunske igralce," je dejal Jorgić in poudaril, da je na OI še bolj kot običajno pomembna psihološka priprava, saj moraš v primeru poraza na novo priložnost čakati štiri leta.

Nastopa tudi Kožul
V prvem krogu med posamezniki bo nastopil še Deni Kožul, 126. igralec sveta se bo najprej meril z Indijcem Šarathom Kamalom Ačanto, ki na svetovni lestvici zaseda 40. mesto. Njun dvoboj se bo začel v nedeljo ob 11.30.

Slovenci bodo nastopili tudi v ekipni konkurenci, kjer so 12. nosilci. Njihovi prvi tekmeci bodo tretji nosilci iz Francije.

Namiznoteniški turnir se bo v Parizu začel v soboto s posamičnimi boji in bo trajal vse do 10. avgusta.