Darko Jorgić in Andreja Ojsteršek Urh Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić in Andreja Ojsteršek Urh Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić, 18. na svetovni lestvici, bo imel v prvem krogu pričakovano lažjega nasprotnika, saj bo igral s Queekom, ki je na 83. mestu svetovne lestvice. V primeru zmage bo v drugem krogu njegov nasprotnik zmagovalec dvoboja med Vickyjem Wujem s Fidžija (276.) in Britancem Liamom Pitchfordom (41.). Kožulov (126.) nasprotnik v prvem krogu bo Achanto (40.). Ob morebitnem napredovanju ga v drugem krogu čaka boljši iz dvoboja med Kanadčanom Eugenom Wangom (106.) in Japoncem Sunsukejem Togamijem (15.).

"Darko ima za nasprotnika starega znanca, s katerim je v letošnji sezoni igral dvakrat. Prvič na Star Contenderju v Goi in nato še februarja na prvi tekmi ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu. Takšne tekme so vedno težke, v obeh dvobojih pa se je pokazalo, da Queek dobro vrača Darkove servise in igra brez pritiska. Ampak kot sem že večkrat dejala, prvi krog je na OI vedno nekaj posebnega. Za favorite je običajno večja obremenitev kot za tiste, ki so v vlogi izzivalcev, toda to je čar olimpijskih iger, ki so vsake štiri leta," je Jorgićev žreb komentirala slovenska selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

"Tudi Achanto je stari znanec Denija. Pomerila sta se v kvalifikacijah Grand Smasha v Singapurju, kjer je Deni najprej premagal Brazilca Teodora, potem pa še Liama iz Tajvana, nato pa ga je v enakovrednem dvoboju zaustavil Indijec. V nadaljevanju turnirja je Achanto naredil enega svoji najboljših rezultatov v karieri. Med drugim je v tretjem krogu premagal tudi Darka. V zadnjem času Deni igra dobro in samo upam, da bo svojo igro s treninga prenesel tudi na olimpijski turnir in da mu bo ta prvi posamični nastop na olimpijskih igrah dal dodatnega zagona tudi za ekipni del tekmovanja," je dejala Ojsteršek Urh.

V ekipni konkurenci je bila Slovenija dvanajsta nosilka. Igrala bo s Francijo, ki je tretja nosilka. V primeru zmage bodo Slovenci igrali z zmagovalcem tekme med Portugalsko (8.) in Brazilijo (9.). Preostali pari ekipnega turnirja so Kitajska – Indija, Hrvaška – Južna Koreja, Japonska – Avstralija, Egipt – Tajvan, Švedska – Danska ter Kanada – Nemčija.

"Francozi bodo z bratoma Lebrun in Simonom Gauzyem zelo težak nasprotnik. Na OI tako ali tako ni lahkega nasprotnika. Na zadnjem EP-ju smo proti njim igrali enakovredno, toda takrat so bili Francozi na 'trojki' z Akkuzujem, tokrat pa nas v uvodnem dvoboju v dvojicah čakata Alexis Lebrun in Gauzy," je o ekipni tekmi povedala selektorica.

Posamični dvoboji se bodo začeli v soboto, ekipni pa 5. avgusta.