Tonček Štern v akciji. Foto: Reuters
Tonček Štern v akciji. Foto: Reuters

"Mislim, da smo vsi vedeli, po kaj gremo, vsi smo imeli neke skrite želje, cilje. To je zagotovo prvi cilj – da se uvrstimo iz skupine, da gremo v četrtfinale, in uspelo nam je, tako da se v tem trenutku res počutimo fenomenalno," je dejal Štern.

V petek ob 17.00 se bodo za konec skupinskega dela pomerili s Francijo za prvo mesto v skupini. Pri določanju četrtfinalnih parov se vseh 12 reprezentanc združi v eno lestvico. Pri tem je več pogojev, vse prve reprezentance v vsaki skupini zasedajo mesta od 1 do 3, drugouvrščene od 4 do 6 in tako naprej.

"V četrtfinalu vsi vemo, da bo igralo osem najboljših reprezentanc. Mislim, da ni več velikih razlik, da bi lahko kar koli preračunavali. Naš glavni pristop bo, da gremo z istim pristopom, kot smo odigrali uvodni dve tekmi, res na najvišji ravni s tehničnega in taktičnega vidika," je prepričan Štern.

Slovenskega korektorja navdušuje tudi prava energija ekipe, zlasti proti Srbom, ko se je tudi od zunaj videla dominantna predstava, ko nasprotnikom niso pustili dihati in so prepričljivo zmagali.

Kdo je Tonček Štern, junaški borec s poškodovanim kazalcem?

Štern je spregovoril tudi o poškodbi, izpahnjenem kazalcu leve roke, ki jo je dobil na prvi tekmi proti Kanadi. "Najprej je bilo videti kar slabo, ampak ko so prst vrnili v pravo stanje, sem že takoj čutil, da verjetno pa ni tako slabo in tudi slikanje naslednji dan je pokazalo, da kost ni počena, da ni zloma, in sem lahko nadaljeval."

Na tekmi proti Srbiji je nosil bandažo. "Imel sem povezana dva prsta, bilo je čutiti nekaj bolečine, sploh ko skočiš v blok, ko pride kakšna granata z druge strani, ko dobiš udarec, je malo bolečine, ampak je vredno potrpeti, stisniti zobe za to, kar delamo," je še dejal Štern.

Sorodna novica Odbojkarje ta hip čaka Nemčija, a gotovo se bo marsikaj spremenilo