Jan Kozamernik bo igral proti klubskemu soigralcu pri Trentinu Marku Podraščaninu. Foto: Reuters
Jan Kozamernik bo igral proti klubskemu soigralcu pri Trentinu Marku Podraščaninu. Foto: Reuters
Sorodna novica Borec Tonček Štern z izpahnjenim kazalcem vodil Slovence do velike zmage

Slovenci so v nedeljo uspešno prebili led, zmaga s 3:1 nad Kanado je bila zgodovinska. A hitro sledi nov izziv, tekma s Srbijo v torek ob 17.00 (prenos na TV SLO 2). Z zmago s 3:0 ali 3:1 bi si varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja (še pred zadnjo tekmo predtekmovanja s Francijo) zagotovili nastop v četrtfinalu. Iz vsake od treh skupin se v četrtfinale uvrstijo prvi dve reprezentanci in še dve najboljši tretjeuvrščeni.

Tonček Štern Srbom v Stožicah serviral osem asov
Na zadnjih štirih medsebojnih tekmah je zmagala Slovenija, kar pa ne pomeni veliko. V vsakem primeru gre za izjemno neugodnega tekmeca. V nedeljo so Srbi favoriziranim Francozom odščipnili dva niza. 13 točk je dosegel Marko Podraščanin, soigralec Jana Kozamernika pri Trentinu. Slovenci bodo poskusili ponoviti odličen sprejem, ki jih je krasil večji del tekme s Kanado, in seveda pritiskati s servisi. V tem elementu je bil ob zadnji zmagi nad Srbijo (v Stožicah junija s 3:2) izjemen Tonček Štern, ki je takrat dosegel osem asov. Njegova poškodba na začetku tekme s Kanado bi lahko spodrezala krila Slovencem, a se je Štern vrnil na igrišče in z izpahnjenim kazalcem leve roke odigral do konca.

Zdi se mi, da smo že en teden tu v olimpijski vasi, toliko stvari se dogaja. Ni preprosto obdržati osredotočenosti.

Rok Možič

Možič z visokimi cilji: v četrtfinale kot prvi v skupini
Štern bo verjetno lahko igral proti Srbiji, sicer pa bo priložnost dobil Rok Možič ali morda tudi Nik Mujanović, ki je na prvi tekmi olimpijskega turnirja nekajkrat prišel le na blok in stika z žogo ni imel. Možič poudarja, da zmaga nad Kanado ni prinesla preveč evforije. "Ena tekma nič ne pomeni, vemo, kaj si želimo. Želimo dobiti vsako tekmo v skupini in iti naprej v najboljšem položaju. Zdaj smo tu in ne smemo popuščati niti za en odstotek, kvečjemu moramo dodati kakšnega več." Možič je še omenil olimpijski vrvež: "Zdi se mi, da smo že en teden tu v olimpijski vasi, toliko stvari se dogaja. Ni preprosto obdržati osredotočenosti."

Slovenski odbojkarji pripravljeni na zahteven obračun s Srbi

Skupina A, 2. krog, torek, 30. julija, ob 17.00:
SLOVENIJA - SRBIJA

Ob 21.00:
FRANCIJA - KANADA

V četrtfinale se uvrstita prva dva iz vsake od treh skupin in dva najboljša tretjeuvrščena.


Skupina B, 2. krog, torek, 30. julija, ob 9.00:
ITALIJA - EGIPT
Sreda, 31. julija, ob 9.00:
POLJSKA - BRAZILIJA


Skupina C, 2. krog, torek, 30. julija, ob 13.00:
ZDA - NEMČIJA
Sreda, 31. julija, ob 13.00:
JAPONSKA - ARGENTINA