Poraz za 19 golov proti Nemčiji je posledica številnih dejavnikov, a je v torek po dvoboju odgovornost zanj predvsem v pripravi nanj prevzel črnogorski strateg na slovenski klopi Dragan Adžić. "Verjamem, da zaradi tega poraza še nismo končali olimpijskih iger. Moramo strniti vrste, se poenotiti in prikazati še kakšno dobro predstavo. Upamo, da bo to dovolj za četrtfinale, samo da ne bo tako kot proti Nemčiji," pred novim zahtevnim izzivom poudarja Adžić.

Slovenke so v skupini A osvojile dve točki. Foto: Reuters
Slovenke so v skupini A osvojile dve točki. Foto: Reuters

V porazu ni videl ničesar pozitivnega, je pa vsaj dal nekaj iztočnic za prihajajočo tekmo, ki se bo začela ob rokometno bolj običajni uri, in sicer ob 21.00. "Edina stvar, ki je dobra v tem položaju, je večerni termin, končno. S tem imamo deset ur več za počitek, da si opomoremo. To nam bo pomagalo, saj ima kar nekaj igralk določene težave s poškodbami," je omenil 54-letni Adžić.

Sorodna novica Pravi polom slovenskim rokometašicam priprl vrata do četrtfinala

Norvežanke so dvakratne olimpijske, štirikratne svetovne in devetkratne evropske prvakinje. Na olimpijskem turnirju v Parizu je do zdaj izgubila proti Švedski (28:32), nato pa ugnala Dansko (27:18) in Južno Korejo (26:20), a je bila na prvih dveh tekmah brez svoje najboljše igralke.

Na lestvici imajo Norvežanke, Švedinje in Danke po štiri točke, sledijo Nemčija, Južna Koreja in Slovenija s po dvema. Slovenija je po visokem porazu proti Nemčiji med temi reprezentancami v najslabšem položaju, če bo o napredovanju odločal krog teh ekip.

Selektor Slovenije Dragan Adžić pri Norveški poudarja dejstvo, da se je v kader vrnila Henny Reistad, lani najboljša igralka na svetu. Foto: Reuters
Selektor Slovenije Dragan Adžić pri Norveški poudarja dejstvo, da se je v kader vrnila Henny Reistad, lani najboljša igralka na svetu. Foto: Reuters

Bolj kot proti tekmicam na drugi strani slovenske igralke pogledujejo vase. "Olimpijske igre še niso končane, ne glede na to, da smo računali na točke. Tudi če igramo proti Norveški in Švedski, se ne smemo predati vnaprej. Moramo igrati boljši rokomet in poskušati iztržiti, kar lahko," je dejala kapetanka Ana Gros. V dolgi karieri se pripetijo tudi porazi, razpadi sistemov in ponižanja, pravi. "To je pač šport, pridejo taki dnevi. Žal mi je, da se je to zgodilo. Zagotovo si tega nihče ni želel, niti pričakoval. Ne moremo očitati nikomur. Verjamem, da smo vse dale vse od sebe, kot le lahko. Na žalost se ni 'poklopilo'," je o porazu proti Nemčiji še dejala Gros.

V boljšo predstavo slovenske zasedbe verjame tudi Tjaša Stanko, ki si je proti Nemčiji poškodovala stegensko mišico. "Upam, da poraz ne bo vplival na nadaljevanje. Ni prvič, da smo izgubili na takšen način. Verjamem v ekipo in da lahko prikličemo takšno Slovenijo kot proti Južni Koreji. Bom pozitivna," pred naslednjim dvobojem pravi igralka Krima Mercatorja.

ROKOMET, ženske, skupina A

4. krog, četrtek ob 11.00:
JUŽNA KOREJA – ŠVEDSKA

Ob 19.00:
NEMČIJA – DANSKA

Ob 21.00:
SLOVENIJA – NORVEŠKA
Prenos na TV SLO 2/MMC/Val 202.

Vrstni red: Norveška, Švedska in Danska po 4, Nemčija, Južna Koreja in Slovenija po 2 točki.