Slovenke so si močno otežile pot v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so si močno otežile pot v četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com

"Pustile smo, da nas ponižajo, to najbolj boli. Naredile smo preveč napak. Nismo našle rešitev ne v obrambi ne v napadu. Kot sem rekla, vsi se počutimo ponižano. Je, kar je. Moramo se zbrati, dati glave skupaj. Čez dva dni je že nova tekma," je po visokem porazu priznala Tjaša Stanko. Poraz z 19 goli razlike je tako rekoč odnesel kakršno koli možnost, da bi Slovenke v primeru enakega števila točk po koncu skupinskega dela z Južno Korejo in Nemčijo končale pred obema izbranima vrstama.

O tem je spregovoril tudi selektor Dragan Adžić, ki meni, da je ekipo strl pomen same tekme v lovu na morebitni četrtfinale: "Nam bi bilo pomembno izgubiti dvoboj s čim manjšo razliko v primeru kroga več reprezentanc, a izgubili smo zelo prepričljivo. Seveda je Nemčija prevladovala, a zaradi naše pomoči, ni pa ponudila ničesar, na kar se ne bi mogli odzvati, če bi bili mirni, stabilni in osredotočeni na samo tekmo in ne toliko na pomen dvoboja."

Selektor Adžić po porazu z Nemčijo
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

"Ne bi rekel, da kar čez noč ne znamo igrati rokometa, niti da je bila priprava na tekmo slaba. Enostavno nismo bili pripravljeni. S to zmago bi bili že blizu četrtfinala velikega tekmovanja. To nas je omejilo," je priznal in prevzel odgovornost za dogajanje na parketu Arene Sud v Parizu: "Naredil sem vse, da ne bi igrali tako, a očitno ne dovolj. Ko ekipa igra na tak način, je to moja odgovornost."

"Fizično pripravljenost smo dvignili na maksimalno možno raven, a v primerjavi z Nemčijo, Norveško, Švedsko, Dansko vseeno težko kljubujemo njihovemu ritmu. To lahko počnemo le, ko smo zbrani, motivirani in jih malce spravimo iz teh okvirjev," je nadaljeval črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

Kapetanka reprezentance Ana Gros je dejala, da sploh ni vedela, kaj se je zgodilo in to pomenljivo opisala: "Iskreno sploh ne vem, kaj se je z nami zgodilo. Čutila sem na začetku, da smo bile prave v prvih desetih minutah. Potem pa, kot da se je nekaj zgrnilo nad nas, neka črna magija Preprosto je šlo le še navzdol. Ko smo zgrešile dva, tri 'zicerje', izgubile eno, dve žogi, so nas udarile iz protinapadov. Od tam se nismo mogle več dvigniti. Ob polčasu smo si dejale, da skušamo preobrniti, da bo čim manjša razlika, a je tudi od tam šlo isto navzdol. Ne razumem, niti vam ne morem povedati razloga."

Ana Gros po porazu z Nemčijo
Sorodna novica Pravi polom slovenskim rokometašicam priprl vrata do četrtfinala

"Kot da se ne znamo normalno križati in dati žoge naprej v pravem času. Žoge so kar padale kot krompir. Res ne razumem. Kot da smo mlajše deklice in si ne znamo podati žoge," je Gros nizala razloge za visok poraz. Elizabeth Omoregie je pristavila, da so dobro začele tekmo, nato pa se je sredi prvega polčasa vse ustavilo: "Mogoče bi se morale takrat malo ustaviti, zadihati in ne dovoliti, da nas Nemke 'pregazijo'. Ustvarile smo si pritisk, da moramo zmagati, a bi morale igrati tako, kot najbolje znamo in biti povezane. Bilo je, kot da nas je bilo strah."

Naslednja tekma bo za Slovenijo po tokratnem razpadu sistema velik preizkus. Dvoboj proti Norveški bo na sporedu v četrtek ob 21.00. Nato za konec skupinskega dela sledi še dvoboj proti Švedski v soboto. "Nismo se še pogovarjale o naslednjih tekmah. Analizirale bomo tekmece in se ustrezno pripravile. Moramo biti bolj organizirane in ne početi neumnosti na igrišču. Ekipi, kot sta Norveška in Švedska, to takoj izkoristita," je še končala Omoregie.

Nataša Ljepoja po porazu z Nemčijo