Zarabec pravi, da bo marsikaj odvisno tudi od psihološke priprave. Foto: Reuters
Zarabec pravi, da bo marsikaj odvisno tudi od psihološke priprave. Foto: Reuters

"Premagali smo sami sebe," je bila namreč stična točka vseh izjav slovenskih rokometašev po porazu proti Španiji (22:25) v prvem krogu skupine A.

Sorodna novica Slovenci z izgubljenimi žogami v drugem polčasu pokvarili dober vtis iz prvega

Predstavnik s Pirenejskega polotoka je bil namreč premagljiv, a so številne tehnične napake in posledični hitri protinapadi španske zasedbe po 40 minutah igre tehtnico prevesili na stran tekmecev.

Treba je pozabiti prejšnjo tekmo
"Če se bomo odzvali preveč panično, bomo pokopali sami sebe. Tekme si sledijo na dva dni. Če ne znaš pozabiti prejšnje tekme in se pripraviti na novo, na takem turnirju nimaš česa iskati," je po porazu proti Španiji dejal kapetan zasedbe Jure Dolenec.

Treba je biti našpičen
35-letni desni zunanji rokometaš je prepričan, da je četrtfinale za Slovenijo dosegljiv: "Olimpijada je čuden turnir. Imaš pet tekem, ki odločajo o tem, ali se uvrstiš v četrtfinale. Verjamem, da se lahko uvrstimo med najboljših osem. Imamo še štiri tekme in gledamo naprej. Seveda ne moremo biti zadovoljni, ampak iz te tekme moramo potegniti pozitivne stvari. Tako, kot smo se borili, takšno željo, kot smo imeli ... to je prava pot. Če bomo tako 'našpičeni' kot danes, rezultat ne bo izostal."

Sorodna novica Jezni zaradi zapravljene priložnosti: "Premagali smo sami sebe"

Selektor Uroš Zorman je prepričan, da bo dvoboj proti Hrvaški zelo zahteven, "drugi finale", kot pravi. Nekaj sivih las pa mu znova povzročajo poškodbe. Za prvo tekmo sta bila izgubljena Matej Gaber in Nejc Cehte, a se tokrat vračata.

Treba je narediti korak naprej
"To so vse evropske države, ni nobenih skrivnosti med nami. Hrvate še malo bolj poznamo, oni nas, tako da skrivnosti ni. Mislim, da nas bodo oni tepli, mi pa jih moramo še bolj. To bo prava moška tekma, o tem sem prepričan. To bo pravi derbi," pravi Miha Zarabec. "Moramo narediti ta korak naprej. Tisto, kar si priigramo, moramo zabiti, in ko nam bo steklo, sem prepričan, da se bomo vsi sprostili še dodatno in bo še več energije v glavah, nogah, v rokah. Samo čakamo ta trenutek, ko nas ponese. Imamo še veliko za pokazati."

Čeprav so s hrvaškimi rokometaši dobri prijatelji, vedo, da so zviti. Zarabec ve, kako se s tem spopasti: "Treba jih je res od prve minute, bom rekel po domače, 'žgati in tepsti', da se bodo zavedali, kam so prišli, drugače ne gre. Če stopiš korak nazaj in pokažeš slabost, oni to začutijo. Tega ne smemo. Mi imamo karakter, imamo moč, imamo vse. Kakovost ni na nobeni strani, samo želja odloča in te moramo pokazati še več, tako da se veselimo te tekme."

Skupina A, 2. krog

Ponedeljek ob 9.00:
JAPONSKA − NEMČIJA

Ob 11.00:
SLOVENIJA − HRVAŠKA

Ob 16.00:
ŠVEDSKA − ŠPANIJA

Lestvica