Carlos Alvaraz je v izjemni formi in tudi v finalu ga bo težko ustaviti. Foto: Reuters
Carlos Alvaraz je v izjemni formi in tudi v finalu ga bo težko ustaviti. Foto: Reuters

Španec je s tem postal najmlajši finalist moškega teniškega olimpijskega turnirja do zdaj. Dvoboj je bil povsem enostranski, saj je bilo vsega konec po uri in 15 minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 58:35 v korist Carlosa Alcaraza. Francoz si v celotnem dvoboju ni priigral niti ene priložnosti za brejk.

Felix Auger Aliassime je z veliko muko dobil uvodno igro na svoj servis, nato se je izkazalo, da je bila to celo edina igra, ki jo je osvojil v uvodnem nizu. Španec ni dopustil Kanadčanu niti ene priložnosti za brejk, sam pa jih je izkoristil kar tri od petih.

Letos že dobil dva grand slama
Drugi niz je bil skorajda kopija prvega, saj sta bila tenisača izenačena le do izida 1:1, nato je Alcaraz spet nanizal pet zaporednih iger in se uvrstil v svoj prvi olimpijski finale. Letos je v odlični formi, saj je že osvojil dva grand slama (Pariz in Wimbledon).

Iga Swiatek je načrtovala zlato medaljo na  svojem najljubšem igrišču, na koncu pa se bo morala potolažiti z bronom. Foto: EPA
Iga Swiatek je načrtovala zlato medaljo na svojem najljubšem igrišču, na koncu pa se bo morala potolažiti z bronom. Foto: EPA

Bron zanesljivo pripadel veliki favoritinji Igi Swiatek
Iga Swiatek je v boju za bron odpravila Anno Karolino Schmiedlovo s 6:2 in 6:1. Poljakinja je hitro pozabila veliko razočaranje, ki ga je doživela v četrtkovem polfinalu. Činven Dženg je presenetila prvo igralko sveta, ki je že štirikrat osvojila Roland Garros.

Slovakinja je povedla z 2:1, potem pa je popolnoma popustila. Swiatek je osvojila enajst od zadnjih dvanajstih iger. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 55:28.

23-letna Poljakinja je bila po porazu v polfinalu v solzah, tudi po osvojenem bronu je znova jokala, čeprav je postala prva poljska igralka, ki je osvojila olimpijsko medaljo v tenisu.


Polfinale (M), danes ob 19.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) − MUSETTI (ITA/11)

ALCARAZ (ŠPA/2) − AUGER ALIASSIME (KAN/13)
6:1, 6:1


Finale (Ž), sobota:
DŽENG (KIT/6) − VEKIĆ (HRV/13)

Za 3. mesto:
SWIATEK (POL/1) − SCHMIEDLOVA (SLK)
6:2, 6:1