Činven Dženg bo favoritinja tudi v velikem finalu v soboto. Foto: Reuters
Činven Dženg bo favoritinja tudi v velikem finalu v soboto. Foto: Reuters

Že prva igra je nakazala, kako se bo odvijalo srečanje – Dženg si je namreč takoj priigrala žogico za brejk, ki jo je prva igralka sveta sicer ubranila, a izkazalo se je, da je bila to edina igra, ko jo je Iga Swiatek osvojila na svoj začetni udarec. V četrti igri ji je uspel brejk, s katerim je izenačila na 2:2, a njena igra je nato popolnoma razpadla.

Štirikratna zmagovalka Rolanda Garrosa Iga Swiatek je ostala brez finala olimpijskega turnirja. Foto: EPA
Štirikratna zmagovalka Rolanda Garrosa Iga Swiatek je ostala brez finala olimpijskega turnirja. Foto: EPA

Dženg je v dveh igrah na svoj servis izgubila samo dve točki, na servis Poljakinje pa je ves čas izvajala pritisk. Največja razlika je bila v neizsiljenih napakah (16:6 na škodo Ige Swiatek).

V drugem nizu je kazalo, da se je Iga Swiatek, štirikratna zmagovalka Rolanda Garrosa, prebudila, saj je povedla s 4:1, a spet se ji je zatresla roka. Kitajka je izenačila na 4:4, odločilni brejk ji je uspel v 11. igri, nato pa je s svojim servisom potrdila veliko zmago.

"Počutim se več kot le srečno, veselje ni dovolj, da bi opisala, kako se počutim," je dejala Dženg, ki je v polfinale napredovala po dveh triurnih dvobojih v osmini finala in četrtfinalu. "Če me prosite, da igram še tri ure za svojo državo, bi igrala. To je bil neverjeten dvoboj. Premagati Igo ni lahko, saj je to zanjo pomemben dogodek," je še dodala Dženg.

Gladka zmaga Donne Vekić
V večernem polfinalu je Donna Vekić premagala Slovakinjo Anno-Karolino Schmiedlovo s 6:4 in 6:0. Hrvatica, ki je v četrtfinalu rešila zaključno žogo proti Ukrajinki Marti Kostjuk, je tokrat popolnoma prevladovala. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 58:34.

Lorenzo Musetti je blestel že v Wimbledonu in Umagu. Foto: EPA
Lorenzo Musetti je blestel že v Wimbledonu in Umagu. Foto: EPA

Musetti potrdil sijajno formo in ugnal Zvereva
Branilec naslova iz Tokia Alexander Zverev je izpadel. Lorenzo Musetti, ki je v soboto izgubil napet finale v Umagu proti Franciscu Cerundolu, je bil na stadionu Suzanne Lenglen boljši s 7:5 in 7:5.

Nemec je izgubil servis že v uvodni igri. Izenačil je na 5:5, a je nato Italijanu v enajsti igri uspel ključni brejk. Zverev ni našel pravega ritma z osnovne črte. Tudi v drugem nizu je oddal začetni udarec v enajsti igri in Musetti je brez izgubljene točke v 12. igri končal obračun.

Novak Đoković je Musettija ugnal v polfinalu Wimbledona v treh nizih. Precej bolj napeto je bilo v tretjem krogu Rolanda Garrosa, ko je Srb napredoval po petih nizih. Foto: EPA
Novak Đoković je Musettija ugnal v polfinalu Wimbledona v treh nizih. Precej bolj napeto je bilo v tretjem krogu Rolanda Garrosa, ko je Srb napredoval po petih nizih. Foto: EPA

Đoković v polfinalu kljub bolečinam v desnem kolenu
Musetti se bo v polfinalu pomeril z Novakom Đokovićem, ki je s 6:3 in 7:6 premagal Stefanosa Cicipasa. 37-letni Beograjčan ostaja v igri za zlato olimpijsko medaljo, ki mu še manjka v bogati zbirki lovorik.

V prvem nizu je Grk izgubil servis v četrti igri in 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je prednost ohranil do konca. Precej bolj napeto je bilo v drugem nizu, v katerem je Đoković dvakrat potreboval pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v desnem kolenu. Prav zaradi te poškodbe je moral predati obračun četrtfinala letošnjega Rolanda Garrosa.

Cicipas zapravil tri priložnosti za zmago v drugem nizu
V drugem nizu je Cicipas povedel s 4:0, blestel je v izmenjavah z osnovne črte. Pri vodstvu s 5:3 je serviral za izenačenje na 1:1 v nizih. V deseti igri je dobil prve tri točke na svoj servis, a se Srb ni predal. Nanizal je štiri točke in nato unovčil drugo priložnost za brejk. Odločala je podaljšana igra, ki jo je Đoković dobil s 7:3.

Đoković kljub bolečinam v kolenu izločil Cicipasa
Carlos Alcaraz se odlično počuti na pariškem pesku. Foto: EPA
Carlos Alcaraz se odlično počuti na pariškem pesku. Foto: EPA

Auger-Aliassime bo izzval Alcaraza
Zmagovalec Rolanda Garrosa in Wimbledona Carlos Alcaraz je izločil Američana Tommyja Paula s 6:3 in 7:6 in se bo v petek ob 13.30 v prvem polfinalu pomeril s Felixom Augerjem-Aliassimom.

Murray končal kariero
S porazom v četrtfinalu turnirja dvojic je po 21 letih od prvega dvoboja med profesionalnimi igralci kariero končal Andy Murray. Dvakrat je osvojil Wimbledon (2013 in 2016), enkrat OP ZDA (2012), pohvali se lahko z dvema zlatima medaljama na olimpijskih igrah (2012 in 2016).

Leta 2015 je z Veliko Britanijo popeljal do zmage v Davisovem pokalu, na vrhu lestvice ATP je preživel 41 tednov, osvojil je 46 turnirjev ATP.

37-letni Škot je pred olimpijskimi igrami napovedal, da bo olimpijski turnir njegov zadnji nastop v karieri.


Četrtfinale, tabela, moški:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) − S. CICIPAS (GRČ/8)
6:3, 7:6 (3)
MUSETTI (ITA/11) – ZVEREV (NEM/3)
7:5, 7:5
AUGER ALIASSIME (KAN/13) - RUUD (NOR/6)
6:4, 6:7 (8), 6:3
ALCARAZ (ŠPA/2) − PAUL (ZDA/9)
6:3, 7:6 (7)


Ženske, polfinale:
DŽENG (KIT/6) − SWIATEK (POL/1)
6:2, 7:5
VEKIĆ (HRV/13) − SCHMIEDLOVA (SLK)
6:4, 6:0