Đoković je tudi po zmagi v osmini finala igral navidezno violino. Foto: Reuters
Đoković je tudi po zmagi v osmini finala igral navidezno violino. Foto: Reuters

V prvem nizu sta si igralca na začetku niza izmenjala brejka, odločitev pa je padla v 12. igri, ko je Nemec naredil kar štiri neizsiljene napake.

Đokoviću je brejk v drugem nizu uspel že v drugi igri, nato je le mirno dobival igre na svoj začetni udarec in se zanesljivo prebil v četrtfinale, v katerem ga čaka Stefanos Cicipas, ki je ugnal Sebastiana Baeza s 7:5 in 6:1).

Cicipas bo prvič v karieri igral v olimpijskem četrtfinalu. Foto: Reuters
Cicipas bo prvič v karieri igral v olimpijskem četrtfinalu. Foto: Reuters

Srb (zaman) upal na dež
"Po pravici povedano sem čisto moker. Dan je zelo, zelo vlažen, bolj, kot je bil včeraj. Upal sem, da bo deževalo, da bo nekoliko znižalo temperaturo in ohladilo zrak. Ampak je, kar je. Nekako moraš sprejeti pogoje, ki so enaki za vse, zato moraš poskušati iz tega potegniti najboljše," je bolj o razmerah za igro kot pa tekmecu na koncu razmišljal Đoković.

Auger-Aliassime izločil Medvedjeva
Četrti nosilec Daniil Medvedjev, sicer eden redkih ruskih športnikov, ki v Parizu lahko nastopa pod nevtralno zastavo, je moral priznati premoč Felixu Augerju-Aliassimu. Kanadčan je bil boljši s 6:3 in 7:6 (5) in se bo v četrtfinalu pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom.

Musetti bo izzval Zvereva
Branilec olimpijskega zlata iz Tokia Alexander Zverev je v večernem dvoboju premagal Avstralca Alexeia Popyrina s 7:5 in 6:3. V četrtfinalu mu bo nasproti stal Italijan Lorenzo Musetti, ki je v soboto serviral za naslov v Umagu, a je nato po treh urah izgubil finalni obračun proti Franciscu Cerundolu.

Alcaraz in Nadal izpadla med dvojicami
Carlos Alcaraz ni imel veliko dela z Romanom Safiullinom, saj ga je ugnal s 6:4 in 6:2. V dvojicah je Alcaraz skupaj z Rafaelom Nadalom izpadel. Četrta nosilca Austin Krajicek in Rajeev Ram sta bila boljša s 6:2 in 6:4.

Đoković zanesljivo v četrtfinale olimpijskega turnirja
Angelique Kerber je odigrala zadnji dviboj v karieri. Bila je blizu boja za medalje. Foto: EPA
Angelique Kerber je odigrala zadnji dviboj v karieri. Bila je blizu boja za medalje. Foto: EPA

Kitajka Dženg končala bogato kariero Angelique Kerber
Kitajka Činven Dženg je bila v dramatičnem obračunu pod zaprto streho na stadionu Philippa Chatrierja boljša od Angelique Kerber s 6:7, 6:4 in 7:6. 36-letna Nemka je pred olimpijskimi igrami sporočila, da je to njen zadnji turnir v karieri. Osvojila je tri turnirje za grand slam (Melbourne 2016, New York 2016 in Wimbledon 2018).

Kerber je imela glasno podporo s tribun. V odločilnem nizu je povedla s 4:1, a je Kitajka izenačila na 4:4. V podaljšani igri je Dženg zapravila tri zaključne žoge, četrto pa je unovčila (8.6).

Iga Swiatek naprej po predaji Američanke Collins
Prva igralka sveta Iga Swiatek se je uvrstila v polfinale. Njena tekmica iz ZDA Danielle Collins je v odločilnem tretjem nizu pri zaostanku z 1:4 dvoboj predala zaradi poškodbe. Poljakinja je prvi niz proti osmi nosilki turnirja dobila s 6:1, za kar je potrebovala pol ure. Drugi niz je pripadel Američanki (6:2), ki pa je v tretjem nizu zaradi zdravstvenih težav predala dvoboj.

Donna Vekić je rešila zaključno žogo in ima lepo priložnost za preboj v sobotni olimpijski finale. Foto: AP
Donna Vekić je rešila zaključno žogo in ima lepo priložnost za preboj v sobotni olimpijski finale. Foto: AP

Donna Vekić dobila nočni triler
Najbolj dramatičen je bil večerni obračun na stadion Phillipa Chatrierja, ki se je končal 15 minut čez polnoč. Donna Vekić je premagala Marto Kostjuk s 6:4, 2:6 in 7:6. Obračun je trajal tri ure.

Hrvatica je v odločilnem nizu pri vodstvu s 5:4 in 6:5 dvakrat servirala za zmago. Obakrat je zapravila zaključno žogo. V podaljšani igri je Ukrajinka povedla s 4:0 in 5:2. Pri 6:5 je imela Kostjuk edino zaključno žogo za polfinale, a je Vekić z izjemnim forhendom zadela črto. Popolnoma izčrpana je unovčila peto zaključno žogo z asom.

Vekić se bo v petek ob 20.30 v polfinalu pomerila s Slovakinjo Anno-Karolino Schmiedlovo.

Čustveno slovo Nadala od Rolanda Garrosa

Osmina finala (M), tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - KÖPFER (NEM)
7:5, 6:3
S. CICIPAS (GRČ/8) - BAEZ (ARG/12)
7:5, 6:1
ZVEREV (NEM/3) - POPYRIN (AVS)
7:5, 6:3
MUSETTI (ITA/11) - FRITZ (ZDA/7)
6:4, 7:5

RUUD (NOR/6) - CERUNDOLO (ARG)
6:3, 6:4
AUGER ALIASSIME (KAN/13) - MEDVEDJEV (RUS/4)
6:3, 7:6 (5)
PAUL (ZDA/9) - MOUTET (FRA)
7:6 (6), 6:3
ALCARAZ (ŠPA/2) - SAFIULIN (RUS)
6:4, 6:2


Četrtfinale (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1) - COLLINS (ZDA/8)
6:1, 2:6, 4:1, b.b.
DŽENG (KIT/6) - KERBER (NEM)
6:7 (4), 6:4, 7:6 (6)
SCHMIEDLOVA (SLK) - KREJČIKOVA (ČEŠ/9)
6:4, 6:2
VEKIĆ (HRV/13) - KOSTJUK (UKR/12)
6:4, 2:6, 7:6 (8)