Cassandre Beaugrand je osvojila svojo drugo olimpijsko medaljo. V Tokiu je bila bronasta na mešani tekmi. Foto: Reuters
Cassandre Beaugrand je osvojila svojo drugo olimpijsko medaljo. V Tokiu je bila bronasta na mešani tekmi. Foto: Reuters

27-letnica je odločilno razliko naredila v tekaškem zaključku tekme in je tako postala prva Francozinja z olimpijskim zlatom v tej disciplini.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Triatlonska tekmovanja v Parizu so bila zadnje dni pod vprašajem. Po obilnem deževju, ki je v petek in soboto namočilo francosko prestolnico, pa je izboljšanje vremenskih razmer od nedelje naprej prispevalo k izboljšanju kakovosti vode v Seni.

Vendarle ni bilo duatlona
Novica je pomenila olajšanje za športnike, saj je obstajalo tveganje, da bodo organizatorji triatlon, ki ga sestavljajo plavanje, kolesarjenje in tek, spremenili v duatlon.

Veliko olajšanje pa je izvedba tekme prinesla tudi za organizatorje in tamkajšnje oblasti v Ile-de-Franceu, ki so v pripravah na olimpijske igre vložili 1,4 milijarde evrov, da sta Sena in njen glavni pritok Marna primerna za plavanje. Najprej za olimpijce, nato pa še za širšo javnost.

Triatlon (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Cassandre BeaugrandFrancija1:54:55
2Julie DerronŠvica1:55:01
3Beth PotterVelika Britanija1:55:10
Alex Yee. Foto: Reuters
Alex Yee. Foto: Reuters

Tretje zlato za Veliko Britanijo
Moški triatlon, ki bi sprva moral potekali v torek, so prav tako izvedli v sredo. Olimpijski prvak je postal Britanec Alex Yee, ki je prav tako za šest sekund ugnal svojega prvega zasledovalca Haydna Wilda. Ta je sicer še dva kilometra pred ciljem tekaškega dela imel 14 sekund prednosti, a je nato Yeeju uspel divji finiš, ki mu je prinesel zlato medaljo.

Bron je ostal v Franciji, tretje mesto je namreč pripadlo Leu Bergerju. Za Britance je to že tretja zlata medalja v tej disciplini, dvakrat je bil najboljši Alistair Brownlee.

Triatlon (M)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Alex YeeVelika Britanija1:43:33
2Hayden WildeNova Zelandija1:43:39
3Leo BergereFrancija1:43:43