Isak Žvegelj. Foto: www.alesfevzer.com
Isak Žvegelj. Foto: www.alesfevzer.com

Najprej se je na vodo podala Nina Kostanjšek, ki je tekmovala v četrtfinalni skupini 4. Najboljša v skupini, v kateri je na 2000-metrski razdalji tekmovala tudi Slovenka, je bila Viktorija Senkute iz Litve. Slabša od 31-letne zobozdravnice iz Ljubljane je bila v četrtfinalni skupini le turška tekmovalka Elis Ozbay. Nina Kostanjšek je za tretjim mestom zaostala za 16 sekund.

"Moj cilj je bil polfinale A ali B. Vožnja ni bila najboljša, sem letos že kazala dosti boljše. Počutje ni bilo optimalno, že od starta se mi je zdelo, da se zelo mučim. Zaostanek na 500 metrov je bil že velik, takrat bi morala reagirati, vendar enostavno nisem imela moči. Na polovici proge se je zaostanek še povečal, tako da sem drugi del odpeljala bolj z mislijo na jutrišnji nastop," ni bila zadovoljna s svojim veslanjem Kostanjšek

Žvegelj je bil peti, slabši od Slovenca v četrtfinalu 3 je bil le Kubanec Reidy Cardona Blanco, medtem ko je bil najboljši Nizozemec Simon van Dorp. Za tretjim mestom je zaostal za deset sekund. Slovenski veslač je tako pristal v skupini tekmovalcev, ki se bodo v polfinalu C/D merili za največ 13. mesto.

"Prvi trije so bili prehitri. Poskušal sem se držati Hrvata in ga v finišu premagati. A izkazalo se je, da je bil prehiter, premočen, takoj se mi je oddaljil, kmalu mi je odšel iz vidnega polja. Na koncu sem sicer nekoliko pospešil, a več kot do petega mesta nisem mogel. Ni bilo prave svežine, poznalo se je, da sem moral v repasaž in da je vroče. Prav tako nisem med najbolj izkušenimi, zato pričakovati kaj dosti več ni bilo realno," ni bil posebej razočaran sin slovenske veslaške legende in dobitnika olimpijske kolajne Denisa Žveglja.