Anja Tepeš je v finalni seriji nedeljske tekme v Oslu po doskoku padla in si poškodovala koleno. Foto: EPA
Anja Tepeš je v finalni seriji nedeljske tekme v Oslu po doskoku padla in si poškodovala koleno. Foto: EPA

"Poškodba je zelo resna, a za zdaj še ni natančno znano, za kaj gre. Rentgen sicer ni pokazal zloma kosti, a obstaja sum, da so potrgane vse vezi in poškodovana oba meniskusa. Vendar je za zdaj še preuranjeno ocenjevati resnost poškodbe, saj Anjo, ki bo danes z ekipo pripotovala v domovino, že v torek v jeseniški bolnišnici čaka podrobnejši pregled pri ortopedu," je pojasnil strokovni vodja za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Tomaž Verdnik.

22-letni nordijski kombinatorec Marjan Jelenko je bil po izboru vodij reprezentanc, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, izbran za novinca leta. Vrhunec sezone za Zrečana je bilo sedmo mesto na svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme.


Ob tem je dodal, da bo o odstopu glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance Matjaža Triplata (odstopno izjavo je podal sredi sezone) odločal odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pod vodstvom Ljuba Jasniča, ki bo zasedal takoj po 10. aprilu. "A glede na to, da je Triplat odstopno izjavo podal že januarja, mi na Smučarski zvezi Slovenije že dalj časa delamo na tem, saj bo zelo pomembno, kdo bo dekleta vodil v olimpijski sezoni."