Mikko Kokslien je do četrte zmage v karieri prišel po 10. mestu v skokih. Foto: Reuters
Mikko Kokslien je do četrte zmage v karieri prišel po 10. mestu v skokih. Foto: Reuters

Točke za svetovni pokal sta ujela Mitja Oranič (24. mesto) in Marjan Jelenko (25.). Nastopil je še Gašper Berlot, ki je končal na 40. mestu.

Trener Triplat zadovoljen z nastopi
"Zelo sem zadovoljen. Predvsem z včerajšnjo tekmo, ko so se vsi trije tekmovalci uvrstili med dobitnike točk. Danes se je zelo izkazal Jelenko s 25. mestom. V tej konkurenci je to lep rezultat zanj. Škoda, da Oranič in Berlot nista na skakalnici nastopila tako, kot znata, saj bi bila lahko boljša. V celoti moramo biti zadovoljni," je vtise strnil glavni trener Primož Triplat in dodal: "Že celo sezono delamo, da se forma stopnjuje. Boljši smo na skakalnici, nekoliko nam manjka še realizacija. Forma se dviga, zato gremo naprej do Osla."

Norveški štafeti zmagali v Novem Mestu
Na štafetnih preizkušnjah svetovnega pokala v smučarskem teku v Novem Mestu so popoln uspeh dosegli Norvežani. Zmagali so tako v ženski kot v moški konkurenci. Pri moških je bila druga Rusija, tretja pa Švedska, pri ženskah pa je za Finsko Norveška z drugo ekipo osvojila še tretje mesto.

Odločitev o zmagi na moški tekmi na 4x10 km je bila tesna, saj so imeli Eldar Roenning, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud in Petter Northug na koncu le šest desetink boljši čas od Dmitrija Japarova, Stanislava Volženceva, Konstantina Glavackija in Maksima Vilegžanina, tudi tretji Švedi Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Soedergren in Marcus Hellner pa z le 2,2 sekunde zaostanka niso bili daleč.

Pri ženskah so si Norvežanke priborile nekoliko več prednosti, prva norveška zasedba v postavi Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Astrid Jacobsen in Marit Bjoergen je pred Finsko - tekle so Riikka Sarasoja-Lilja, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen in Krista Lahteenmaki - imela 32,6 sekunde naskoka. O drugem in tretjem mestu pa je odločal fotofiniš, po katerem so na koncu z enakim zaostankom na tretji stopnički pristale članice druge norveške zasedbe Heidi Weng, Ragnhild Haga, Marthe Kristoffersen in Ingvild Oestberg.

Slovenskih štafet ni bilo na štartu.

Štafeta, 4 x 5 km (Ž):                 
 1. NORVEŠKA I                 54:51,4 
 Skofterud/Johaug/Jacobsen/Björgen     
 2. FINSKA                       +32,6 
 Sarasoja/Saarinen/Roponen/Lahteenmaki 
 3. NORVEŠKA II                   32,6 
 Weng/Haga/Kristoffersen/Östberg       
 4. ŠVEDSKA                       54,7 
 5. ZDA                           54,8 
                                       
Štafeta, 4 x 10 km (M):                
 1. NORVEŠKA                 1:40:16,8 
 Rönning/Dyrhaug/Sundby/Northug        
 2. RUSIJA 1                      +0,6 
 Japarov/Volžencev/Glavacki/Vilegžanin 
 3. ŠVEDSKA                        2,2 
 Rickardsson/Olsson/Södergren/Hellner