Kaisa Mäkäräinen je že ob prihodu v cilj vedela, da ji je uspelo nastopiti sanjsko. Foto: EPA
Kaisa Mäkäräinen je že ob prihodu v cilj vedela, da ji je uspelo nastopiti sanjsko. Foto: EPA
Teja Gregorin
Teja Gregorin se tudi v mrazu dobro znajde. Foto: EPA
Miriam Gössner, Kaisa Mäkäräinen in Darja Domračeva
Miriam Gössner, Kaisa Mäkäräinen in Darja Domračeva so bile na zmagovalnem odru. Foto: EPA

Gregorinova je že v sredo na posamični tekmi končala na sedmem mestu, tokrat je zgrešila en strel stoje. Odlično se je izkazala tudi Andreja Mali, ki je zadela vseh deset tarč, kar je zadostovalo za 12. mesto. To je izjemen napredek, saj je v sredo na posamični tekmi zgrešila sedem strelov. Tretja slovenska predstavnica Tadeja Brankovič Likozar je bila 45. Povratnica po materinstvu je zgrešila trikrat.
Drugo mesto je zasedla Nemka Miriam Gössner, ki je tako kot Finka zadela vse tarče, za zmagovalko pa zaostala 18 sekund. Tretja je bila Belorusinja Darja Domračeva z enim zgrešenim strelom (+ 47,1).
Teja bolj zadovoljna od trenerja Velepca
"Sem kar zadovoljna, sicer pa je škoda tistega zadnjega strela. Treba se bo še malo bolj skoncentrirati na koncu. Tek je bil mogoče malo slabši kot na 15-kilometrski razdalji, toda bilo je tako mraz, da me je že na startu zeblo in se nisem mogla segreti do konca, ampak to je vseeno odličen rezultat," je po tekmi dejala Teja in dodala nekaj besed o prihajajoči tekmi: "Računam na še en dober rezultat. Streljanje mi očitno za enkrat ne dela preglavic, upam pa, da se bom tudi tekaško bolje počutila."

"S sedmim mestom niti nismo najbolj zadovoljni, nastop ni bil optimalen, kljub temu nam daje upanje, da bo Teja, ko se bo enkrat vse 'poklopilo', dosegla tudi stopničke, ki si jih tako želi in za katere je zrela ter več kot sposobna. Dobro tekaško formo je potrdila tudi Malijeva in se je z optimalnim streljanjem vrnila med najboljše. Žal mi je za Tadejo, ki je z nenatančnim streljanjem zapravila uvrstitev med najboljše. Na koncu je po treh tekmah splošna ocena dobra. Prepričan sem, da ne bo šlo vselej tako gladko kot zdaj, ampak za zdaj vse deluje kot namazano, servis opravlja svoje delo odlično, fizioterapevt skupaj z zdravnikom rešujeta vse težave z majhnimi ozeblinami in upajmo, da bo tako čim dlje časa. Na Švedskem nismo imeli prevelikih pričakovanj, zato smo še toliko bolj zadovoljni, ker smo vsem pokazali, da smo se dobro pripravili na začetek sezone, na domači tekmi svetovnega pokala sredi decembra na Pokljuki pa pričakujemo en korak naprej," je dejal glavni trener biatlonske reprezentance Uroš Velepec, zadolžen za moški del ekipe in Gregorinovo.

V soboto bo v Östersundu moški šprint, v nedeljo pa sta na sporedu še zasledovalni preizkušnji na 10 km za ženske in na 12,5 km za moške.

Šprint, 7,5 km (Ž):                 *
1. K. MÄKÄRÄINEN FIN 22:42,1 (0)
2. M. GOSSNER NEM +18,7 (0)
3. D. DOMRAČEVA BLR 47,1 (1)
4. T. BACHMANN NEM 48,6 (1)
5. H. EKHOLM ŠVE 49,5 (0)
6. A. HENKEL NEM 57,8 (1)
7. T. GREGORIN SLO 1:08,8 (1)
8. O. ZAJCEVA RUS 1:14,9 (1)
9. A. C. ZIDEK ŠVE 1:17,4 (0)
10. V. SEMERENKO UKR 1:20,1 (1)
...
12. A. MALI SLO 1:23,2 (0)
45. T. BRANKOVIČ LIK. SLO 2:50,1 (3)
Skupni vrstni red (2/26):
1. A.-C. ZIDEK ŠVE 92 točk
2. K. MÄKÄRÄINEN FIN 90
3. M.-L. BRUNET FRA 88
4. H. EKHOLM ŠVE 76
5. V. SEMERENKO UKR 74
7. T. GREGORIN SLO 72
23. A. MALI SLO 29