Tina Maze se lahko z nasmehom poda v novo sezono. Končno se ji je očitno izpolnil velik del želja glede sodelovanja svoje samostojne ekipe in smučarske zveze. Foto: EPA
Tina Maze se lahko z nasmehom poda v novo sezono. Končno se ji je očitno izpolnil velik del želja glede sodelovanja svoje samostojne ekipe in smučarske zveze. Foto: EPA
Tomaž Lovše
V kakšne pogoje je privolil Tomaž Lovše? Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Med njimi tudi prva dama alpskega smučanja in zvezdnica letošnjih zimskih olimpijskih iger v Vancouvru Tina Maze. Po podpisanem dogovoru s predstavniki SZS-ja si je kar nekoliko oddahnila, tako kot si bodo najbrž tudi navijači. Njena ekipa "Team to A-Maze" bo še naprej delovala samostojno znotraj reprezentance, Mazejeva pa ima zagotovljena sredstva za nemoten trening in nastope v prihodnji sezoni.

S pogodbo zadovoljni, sicer je ne bi podpisali
"Zdaj bo lažje, sicer bomo še vedno tudi sami iskali pokrovitelje. Mislim, da je ta vloga vrhunskega športnika kot menedžerja neizogibna, a nam bo precej lažje. S pogodbo smo zadovoljni, saj je drugače ne bi podpisali. Vesela sem, da smo našli skupni jezik, saj v preteklosti te podpore nisem imela, zdaj pa jo imam. Mislim, da bom tudi s tem lažje dosegala dobre rezultate tudi v prihodnje," je dejala Mazejeva, ki se je pravkar vrnila s priprav v Italiji.

V ekipi se jim bo pridružil tudi novi serviser
"V bistvu je toliko novosti, tako pri vezeh, smučeh kot tudi čevljih. Že kmalu se spet odpravljam na ledenik, kjer bom preizkušala nove materiale. Upam, da bo do začetka sezone vse nared. Pridružil se nam bo tudi nov serviser v ekipi," je še povedala Mazejeva.

Massi: V športu pač nismo vsi enaki
Od SZS-ja je dobila zeleno luč za sofinanciranje treh trenerjev, zaradi preteklih dosežkov pa ima v reprezentanci zvezdniški status: "Mislim, da je to prav. V športu pač nismo vsi enaki, zato je ta nekoliko višji status povsem upravičen. Veseli smo, da je predsednik Tomaž Lovše naredil ta korak bližje nam, nam zagotovil boljše pogoje za delo, tako da ni bilo težav pri podpisu pogodbe," pa je dejal trener Tine Maze Andrea Massi.

V težkih časih ni bilo lahko zbrati sredstev
"Res je, da je usklajevanje pogodbe s Tino Maze trajalo nekoliko dlje. Povem vam, da ima punca prihodnost tudi v kakšnem pravnem poklicu, a zdaj smo dogovor podpisali in mislim, da sta obe strani zadovoljni. V teh težkih časih ni bilo lahko zbrati sredstev, je pa to precej lažje, če se lahko pohvališ s šampioni kova Maze, Majdič, Jerman, Kranjec ..." je po podpisu pogodb povedal predsednik SZS-ja Lovše in tako uresničil svoje namere ob izvolitvi.