Po upokojitvi Petre Majdič je prvo slovensko ime Vesna Fabjan. Foto: SZS
Po upokojitvi Petre Majdič je prvo slovensko ime Vesna Fabjan. Foto: SZS
Štiri slovenske tekačice brez visokih ciljev na turnejo

Turneja bo trajala 11 dni, na njej pa bo devet preizkušenj. Tekmovanje se začenja v Oberhofu. V slovenskem taboru razumljivo največ pričakujejo od sprintov, na točke pa upajo tudi na daljših razdaljah. Pred odhodom na Tour de Ski je slovenska reprezentanca opravila štiridnevne priprave v Ramsauu.
"Mislim, da je Rogla že pozabljena. Vsekakor je bila en kazalnik, da se stanje izboljšuje, ampak zdaj je treba gledati naprej. Tour de Ski je zanesljivo ena najtežjih preizkušenj, ne le za nas tekmovalke, ampak tudi za trenerje in serviserje. Serviserji so v kabinah za mazanje smuči od jutra do večera, po tekmah se gre takoj v avto in že se moraš odpeljati na naslednje prizorišče. Je tudi zanje zelo, zelo naporno. In nas vse čaka kar težko delo," je povedala Fabjanova, od katere se pričakuje največ. Na Rogli je v sprintu nekoliko nesrečno končala kot sedma.
Višnarjeva vse moči usmerja v sprint
"Težko je reči, koliko mi je bolezen vzela moči in koliko sem pripravljena. Sem pa zdrava, počutim se v redu, telo normalno funkcionira, želim si predvsem na sprintih doseči dobre rezultate, ker ne bom dajala toliko poudarka drugim tekmam," je dodala Višnarjeva.
Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek bosta verjetno opravili vse preizkušnje Toura, Vesna Fabjan in Katja Višnar bo se bosta po Dobbiacu začeli posebej pripravljati za sprint v Milanu.

Štiri slovenske tekačice brez visokih ciljev na turnejo