SP se lahko začne! Foto: EPA
SP se lahko začne! Foto: EPA

Program ob odprtju je trajal 75 minut, v njem pa so se sprehodili skozi preteklost in sedanjost SP-jev, pogledali pa so tudi v prihodnost.

Predstavili so tudi Italijo, pozornost je med drugim dobil tudi beneški karneval – letos zaradi pandemije covida-19 ne bo tradicionalnih praznovanj, ki v Benetke pritegnejo veliko obiskovalcev – na odru je bilo tako mogoče videti tudi razkošne beneške kostume.

Na njem se je pojavila tudi slovenska smučarska šampionka Tina Maze. Zvezda ene izmed osrednjih točk je na odru odstranila značilno beneško masko in se predstavila občinstvu. Snežna kraljica je znan obraz SP-jev, saj je štirikratna svetovna prvakinja.

Tina Maze snežna kraljica na odprtju SP-ja v Cortini

Po videopovezavi je občinstvo nagovorila tudi italijanska smučarka Sofia Goggia, ki je zaradi poškodbe ostala brez nastopa na domačem svetovnem prvenstvu. Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati. Operacija pa ne bo potrebna.

Soffia Goggia. Foto: EPA
Soffia Goggia. Foto: EPA

Odprtje seveda ni moglo miniti brez glasbe, za glasbeno popestritev je poskrbela italijanska rokovska legenda Gianna Nannini.

Gianna Nannini. Foto: EPA
Gianna Nannini. Foto: EPA

Zapel je tudi Francesco Gabbiani, zmagovalec Sanrema 2017, ki je Italijo isto leto zastopal na Evroviziji s pesmijo Occidentali's Karma, s katero je zasedel šesto mesto na največjem glasbenem tekmovanju na svetu.

 Francesco Gabbiani. Foto: EPA
Francesco Gabbiani. Foto: EPA
Sorodna novica Slab začetek SP-ja – zaradi snega prestavili današnjo kombinacijo

V Cortini d'Ampezzo bi morali sicer danes podeliti prvi komplet odličij na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Vendar pa so bili organizatorji skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo prisiljeni žensko alpsko kombinacijo zaradi slabih vremenskih razmer odpovedati. Na torkovem tekmovalnem sporedu za zdaj ostajata superveleslaloma, ženski in moški.