Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Od blizu • oddaje

Od blizu Ivica Buljan

15.08.2024

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. V goste prihaja gledališki režiser, ki je bil nekoč kritik, zdaj velja za najbolj produktivnega in najbolj nagrajevanega režiserja v regiji. Igralci ga obožujejo, ker z njim preizkušajo lastne meje, gledalci zato, ker jih vodi v neznano in nepričakovano. Z novo koprodukcijo po motivih izraelskega zgodovinarja Hararija spet dviguje prah med kritiki in v javnosti. Gost pisateljice Vesne Milek je režiser Ivica Buljan.

Od blizu Iztok Mlakar

11.07.2024

Pravijo, da je upesnil našo dušo in nam pokazal ogledalo. Pravijo, da je primorski bard, ki poje o ljubezni, minevanju, smrti, radostih, boju in krivicah malega človeka. Njegove pesmi v goriškem narečju so ponarodele, njegovi glasbeni albumi pa najbolj prodajani tudi v času, ko se pravzaprav ne prodajajo več. Čeprav je prvak SNG Nova Gorica in je na odru skoraj vsak dan, so njegovi koncerti redki, kot so redka tudi njegova pojavljanja v medijih. Vesna Milek se od blizu pogovarja s kantavtorjem, dramatikom in igralcem Iztokom Mlakarjem.

Od blizu Mitja Okorn

20.06.2024

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. Že leta 2005 je Mitja Okorn z gverilskim filmom Tu pa tam zarisal novi »Kranjsterdam« in postavil nova merila pri snemanju filmov z nizkim proračunom. Od takrat se je Okorn spustil po toboganu filmskega ustvarjanja in leta 2011 posnel romantično komedijo Pisma Sv. Nikolaju, ki je postal najbolj gledan film tistega leta na Poljskem in je prislužil več kot 12 milijonov dolarjev. Zdaj mu je kot prvemu slovenskemu režiserju uspel prodor v Hollywood s filmom Leto življenja, ki ga producirata zvezdnika Will Smith in Jade Pinkett Smith.

Od blizu Jure Košir

13.06.2024

Zdi se, da na njem ne najdeš napake. To je edina njegova napaka. Preveč čeden, preveč uspešen, spiritus agens generacije slovenskih smučarjev po osamosvojitvi in takrat gotovo slovenski izvozni artikel številka ena. Še vedno aktiven kot ambasador športa in zdravega načina življenja in kot iniciator številnih humanitarnih prireditev. Sicer pa ne potrebuje posebnik pridevnikov. Jure Košir. Od blizu.

Od blizu Helena Blagne

06.06.2024

Je nedvomno ena najuspešnejših slovenskih pevk vseh časov, prodala je dva milijona plašč, odpela je več kot štiri tisoč koncertov, je zmagovalka mnogih glasbenih festivalov. Ikona gejevske scene, ki se je mimogrede lahko podala na gledališki oder ali v opero, hkrati vseslovenska diva, ki sta ji hvalnice napisala tudi Max Modic in Blaž Ogorevc. In prva slovenska pevka, ki je leta 2011 z Dunajskimi dečki in tenorji osvojila Stožice.

Od blizu Sebastian Cavazza

30.05.2024

Navzven divji, brutalen, impulziven, strasten, navznoter kompleksen, razdvojen, ranljiv, nežen. Gost Vesne Milek je igralec, ki je v zadnjih letih razširil svoj igralski diapazon, preigral je toliko filmskih vlog, kolikor jih na tem prostoru sploh lahko preigra igralec njegovih let: bil je zaljubljeni pesnik, morilec, negativec, japijevski paraplegik, mučitelj, poglavar komančev, bil je oče in sin,... In da, včasih še vedno, čeprav tega ne mara, tudi - ljubimec.

Od blizu dr. Nela Sršen

16.05.2024

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. Gostja Vesne Milek je hrvaška zdravnica, humanitarka in kirurginja prof. dr. Nela Sršen, ki je tudi članica ekipe za transplantacijo jeter v Univerzitetni bolnišnici v Padovi. Leta 2013 je tudi pri nas izšla njena knjiga Rak na duši, ki je vzbudila veliko pozornosti. Njeni pacienti, med katerimi je veliko Slovencev, vsi po vrsti pričajo o njeni veliki požrtvovalnosti, saj je mnogim pomagala premagati težko bolezen. …

Od blizu Senida Hajdarpašić - Senidah

09.05.2024

Od blizu: Senidah Senido Hajdarpašić, pevko skupine Muff, je pesem Slađana izstrelila med balkanske zvezdnice, videospot ima že več kot 34 milijonov ogledov, številka, ki se je ne bi sramovala marsikatera svetovna zvezdnica. Mediji v regiji jo napovedujejo kot balkanski fenomen, kot pevko, ki jo snubita Karleuša in Severina. Vesna Milek se pogovarja s Senidah v prvem večjem intervjuju na slovenskih televizijah.

Od blizu Saša Lošić

03.05.2024

Odkar se je rodila zdaj že ponarodela uspešnica “Bolje biti pijan nego star”, je preteklo 32 let. Vmes so se zgodile strašne stvari, a pesem osemnajstletnika, ki jo je zložil v vojski, ostaja. In z njo okus prve zaljubljenosti, ki bo najbrž vedno enak. Plavi orkestar, zadnji dinozaver v regiji, je ponovno na turneji, gost Vesne Milek pa je frontman in skladatelj Saša Lošić.

Od blizu prof. dr. Uroš Ahčan

25.04.2024

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. Prvi na svetu je izvedel mikrokirurško tehniko rekonstrukcije dojk s 3-D modelom, iz videoposnetka se še vedno učijo kirurgi po svetu. Leta 2018 sta s kolegom prva na svetu s pomočjo 3-D modela ustvarila nos na podlakti in ga prenesla na obraz bolnice. Predstojnik oddelka za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo in opekline na ljubljanskem UKC, predavatelj na medicinski fakulteti, predstojnik zasebne klinike, avtor številnih strokovnih knjig, pa tudi strasten ribič in bralec. Gost Vesne Milek je prof. dr. Uroš Ahčan.

Od blizu Marko Mandić

18.04.2024

Svoj poklic in svojo umetnost razume kot popolno predanost. V svojih vlogah je ves in scela: s srcem, z dušo, s krvjo in s svojim lastnim življenjem je zapisan igralski umetnosti, je o njem rekel režiser in pisatelj Vinko Moderndorfer. Vesna Milek se z Markom Mandićem pogovarja o lepoti, mejah, seksu, odru, umetnosti in goloti. In o ljubezni - v vseh oblikah.

Od blizu Magnifico

11.04.2024

Bil je marsikaj… Na filmu slikar, morilec, ljubimec. Na odru »seksi boy« v leopardjih hlačkah, arhetip belokranjskega Zelenega Jurija, poigraval se je s predsodki in prepeval »Magnifico je peder« in »Kdo je čefur?«, z vsako pesmijo je znal pritisniti na nevralgično točko v družbi. Gost Vesne Milek je Rober Pešut – Magnifico.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov