Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Mnoge cvetlice sijejo v rumeni barvi. Med najbolj izrazitimi so gotovo sončnice. Pri tem pa mnogi ne vedo, da je iz njihovih cvetov mogoče pripraviti okusne jedi. Kaj pa lahko naredimo iz ostalih rumenih cvetov: lučniki, kapucinke, ognjič, buče itd.? Tudi za te in druge manj znane cvetlice bo oddaja z Jeleno de Belder-Kovačič ponudila mnoge zanimive zamisli. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová
Marsikatero cvetlico lahko pripravimo tudi kot vabljiv dodatek jedem, ali pa cvetove ponudimo kot samostojno jed. Med taka presenečenja uvrščamo mačehe, vijolice, tulipane, maslenice, luke, make idr. Neverjetno, koliko domišljije se skriva v receptih, po katerih smo pripravljali jedi s temi cvetovi. Poleg tega smo poskrbeli, da so jedi ponujene v lepem in slogovno enotnem okolju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová
Na vsakem vrtu najdemo tudi nekaj predstavnic obsežne skupine rastlin, katerim je skupno, da prijetno dišijo. T. i. dišavnice so pogosto ne samo aromatične, temveč tudi zdravilne, pa tudi obvezen dodatek jedem. Nekaj znanih in manj znanih dišavnic bodo v oddaji pripravljale spretne kuharice, recepti pa so iz knjige Jelene De Belder-Kovačič z naslovom Okus po cvetju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová
Vrtnice navdihujejo umetnike vseh zvrsti, le redki pa vedo, da so primerne tudi kot dodatek jedi, kot posladek. Kaj vse se da pripraviti iz njih, bomo spoznali v oddaji, v kateri smo vrtnicam - da ne bo vse samo rožnato in rdeče - pridružili še različne cvetlice modrih barvnih odtenkov. Tudi z njimi smo okrasili jedi, jim dodali novo nianso okusov in jih predelali v posladke. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová
Neveljaven email naslov