Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dnevna soba, avdio • oddaje

Dnevna soba, avdio Ali obleka res naredi človeka?

17.10.2024

Karin Sabadin bo v oddaji Dnevna soba gostila Leo Pisani, strokovnjakinjo za kulturo oblačenja, in učitelja Uroša Ocepka, ki modne smernice med mladimi spremlja v učilnici. Govorili bodo o tem, kaj je primerno obleči za to ali ono priložnost. Ali obleka res naredi človeka?

Dnevna soba, avdio Nadomestna in dopolnilna komunikacija

16.10.2024

Oktober je mesec ozaveščanja o rabi nadomestne in dopolnilne komunikacije, ki otrokom in odraslim s prirojenimi težavami ali poškodbami lajša sporazumevanje s svetom. V Dnevno sobo k Saši Kisovec prihajata specialistka klinične logopedije v URI Soča, Mateja Drljepan, in logopedinja v CIRIUS-u Kamnik, Martina Pesjak. Odstrli nam bosta svet komuniciranja, v katerem niso pomembne le besede.

Dnevna soba, avdio V svoji temi luč prižigam

15.10.2024

Na dan bele palice pride v oddajo Benjamin Škrab, ki je od rojstva slep. S svojim optimizmom in vztrajnostjo premaguje ovire in smisel išče v glasbi. Igra harmoniko in bas kitaro in je najboljši zgled za številne mlade, ki iščejo pravo pot v življenju. V oddaji nas obišče tudi Benjaminov učitelj harmonike Vili Marinšek.

Dnevna soba, avdio Ko duša zaboli

10.10.2024

V Dnevno sobo k Mojci Mavec prihajata psihiatrinja Mirjana Furlan in Mateja Mlakar z Društva za pomoč osebam z anksioznimi in depresivnimi motnjami. 10. oktober je namreč svetovni dan duševnega zdravja, zato oddajo posvečamo soočanju z raznoterimi stiskami in dejstvu, da je težave laže prebroditi ob ustrezni strokovni pomoči.

Dnevna soba, avdio Skakalna sezona polna izzivov

09.10.2024

Poletna skakalna sezona se je iztekla in misli skakalcev bodo kmalu preusmerjene na snežne razmere. Kakšna bo prva slovenska sezona brez Petra Prevca? Kdo bo zavzel njegovo mesto v reprezentanci, je v ozadju kakšno novo ime, na katero bomo morali biti pozorni? Sezona 2024/2025 je pred vrati, prinaša tekme svetovnega pokala, ki se bo znova zaključil v Planici, novoletno turnejo in vrhunec – svetovno prvenstvo v Trondheimu. Gost Aleša Potočnika v Dnevni sobi bo Robert Hrgota, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance. Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Dnevna soba, avdio Tina Gorenjak - Z voljo nad vse

08.10.2024

Bernarda Žarn v Dnevni sobi gosti igralko in pevko Tino Gorenjak, ki bo delila trpke in lahko izkušnje iz svojega življenja. O tem, kako s pozitivnim dojemanjem stvarnosti premagati strah in bolečino. Bolezen, pravi Tina Gorenjak, je lahko tudi spodbuda, da lahko moč misli usmerimo v pozitivno smer.

Dnevna soba, avdio Sanjske sanje

03.10.2024

V Dnevno sobo prihajata psihoterapevtka Breda Biščak in glasbenica Tinkara Kovač, ki nas bosta odpeljali v skrivnostni svet sanj. Kaj sanje pomenijo in kaj pomeni, če na sanjamo? So lahko tudi preroške in zakaj se vsega ne spomnimo, kar smo sanjali. Gostiteljica oddaje je Karin Sabadin.

Dnevna soba, avdio Novo študijsko leto

02.10.2024

Prvega oktobra se je več deset tisoč študentk in študentov po poletnih počitnicah vrnilo v univerzitetna mesta oziroma prvič sedlo v klopi predavalnic. Se nove generacije močno razlikujejo od tistih pred 10, 15 leti? Zakaj se čedalje manj mladih odloča za učiteljski poklic in kaj je tisto, zaradi česar je nekdo dober učitelj ali profesor? Kako razmah družbenih omrežij in napredek umetne inteligence vplivata na študijski proces? O vsem tem se je voditeljica Barbara Vidmajer pogovarjala s profesorjem fizike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani – z docentom Jurijem Bajcem.

Dnevna soba, avdio Martin Strel – ultramaratonski jubilant

01.10.2024

Prav na sedemdeseti rojstni dan v Dnevno sobo prihaja ultramaratonec Martin Strel. Trenutno se pripravlja na življenjski projekt – plavanje okoli sveta. V svoji karieri je doživljal vzpone in padce, spoznaval svet slavnih in bogatih. Pravi, da je zajtrkoval z Mohamed Alijem, v avtu pa prevažal Michaela Jordana in LeBrona Jamesa. Po popularnosti se primerja z igralcem Russelom Croweom in se ima za Slovenca, ki je za prepoznavnost Slovenije naredil največ. Država, kot pravi, pa mu tega ne vrača.

Dnevna soba, avdio Premagati tremo

26.09.2024

Bernardo Žarn bosta v Dnevni sobi obiskala Katarina Habe, doktorica psihologije in komik Žan Papič. O tem, kako premagati tremo bosta govorila. Nasveti, triki in čisto praktični primeri, kako javni nastop izvesti čim bolje in zakaj popolna odsotnost vznemirjenja pred nastopom ni dobra.

Dnevna soba, avdio Paraolimpijske igre

25.09.2024

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Dnevna soba, avdio Živeti naprej

24.09.2024

V Dnevno sobo pride Žiga Kastelic, ki je svoje trpke življenjske izkušnje prenesel v dve knjigi. Sooča se z odhodi svojih najbližjih in uteho pred breznom minevanja vidi v zapisovanju bolečine. Lepi trenutki iz preteklosti mu rišejo pot za naprej.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov