Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Sprehod po praznično okrašeni Ljubljani, krašenje božične smrekice in kuhanje praznične večerje, tako si sledijo dogodki današnje praznične epizode. Na pultu leži ogromna purica in tudi njo Gaber in Primož praznično okrasita; sol, poper, maslo, citrusi in purica je že v pečici. Medtem ko se peče, pa naša kuharja pripravita zelenjavne štruklje in praznično sladico. Le katero? Je pred oknom ravnokar stal Božiček? Pride na večerjo? Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber in Primož ravno krasita svojo kuhinjo s prvimi božičnimi okraski, ko ju obišče sosed Peter in jima prinese najrazličnejše darove morja, iz katerih se obeta slastna pojedina. Takoj se loti čiščenja rib, potem pa ju prepusti lastni domišljiji. Gaber okrasi drevesce in že je za kuhinjskim pultom, kjer Primož na štedilnik postavlja velik lonec za ribjo juho. Medtem ko se juha kuha, pripravita ribji carpaccio z bučkami, potem pa se lotita sipine rižote. Toda ribjih dobrot še ni konec... Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber obišče Primoža v delavnici, kjer mu pomaga izdelati pripomoček, ki ga bosta kasneje potrebovala pri kuhanju. Danes bosta pripravila piščančji paprikaš in kot vedno si tudi sedaj razdelita delo. Primož Poskrbi za ogenj in meso, Gaber pa seklja in reže ter asistira Primožu. Medtem ko se paprikaš kuha, pripravita testo za sladico in ko le-ta počiva, naredita prilogo k paprikašu: zdrobove cmočke s sirom in peteršiljem. Mmm, omamno. Na vrsti je sladica; na kuhinjskem prtu razvaljata testo, ga premažeta z maslom in posujeta s pehtranom. Tako je, tokrat se bosta sladkala s pehtrančki. In kaj je kuhinjski pripomoček, ki ga je Primož izdelal sam? Le poglejmo... Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber in Primož sta na polju zelja, ki ga prikriva sneg. Pobirata sneženo zelje? Kaj lahko skuhamo iz zunanjih odpadnih listov zelja, ki jih kmetje puščajo ležati po polju? Brrr je mraz, hitro se odpravita v kuhinjo, kjer zložita na pult vse sestavine, iz katerih bosta danes skuhala slasten obrok. Res jih je veliko. Na štedilnik postavita velik lonec z vodo in vanjo zrežeta zeljne liste. Nasekljata česen in zagrejeta ocvirke. V hladilniku skrivata ogromen kos svinjskih reber, ki jih Gaber zmarinira in za češnjo na torti doda še med. Skuhata fižol ter jajca, opereta radič, ki mu Primož pravi, da je siljen... Hm, le kaj to pomeni? In ker skoraj ni pojedine brez sladice, v ponev streseta koščke čokolade, zavreta vodo in vanje streseta čisto majhne hruške. Primož nekaj govori o tepcih, čokoladni tepci, tepke? No, poglejmo. Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber in Primož pripravljata jesenski piknik. Namočila sta fižol, pripravila piščanca in klobasice, zamesila testo za lepinje, ki jih bosta spekla na žaru, in se odpravila v gozd po kakšno sestavino za sladico. Nekaj sta našla, nekaj pa nabrala na svojem dvorišču. Primož na žaru popeče paprike za ajvar, Gaber pa oblikuje lepinje. Tolčeta, mažeta, zavijata, režeta, sekljata, zavijata,... Danes imata kar veliko dela, da bosta pripravila obrok, pa še izdelava sladice ju čaka. Le s čim se bosta sladkala tokrat? Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber se z vlakom odpelje v Pivko, kjer ga na svoji kmetiji pričaka Timotej, ki mu razkaže zorilnico govejega mesa in mu ob slovesu podari prekrasen kos kavbojskega steaka. Medtem Primož na vrtu pripravi žar in že skuha prvo prilogo - polento. Brž ko je meso na žaru, skupaj pripravita še zelenjavne priloge in ker se po takšni požrtiji prileže nekaj sladkega, naredita še kakijevo sladico s skuto in orehi. Njamiiii! Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož Gabru, sedeč na nabrežju Ljubljanice, razlaga o pristaniških delavcih iz ljubljanske preteklosti in mu omeni tudi »leteče žgance«. Le kaj bi to bilo in kakšno zvezo imajo leteči žganci s pohanim piščancem, ki si ga je Gaber zaželel za današnje kosilo? V kuhinji sta na pultu 2 piščanca, Gaber in Primož pa pripravljena, da ju razkosata. Gaber to počne prvič in Primož mu skrbno razlaga, kje naj zareže, da bodo deli lepo ločeni. Mesa je veliko, zato bosta skuhala tudi juho z ajdovimi rezanci, ki jih bosta naredila, medtem ko se bo juha kuhala. K pohanemu piščancu pa se najbolj prileže krompirjeva solata, ki jo pripravita z gorčico in svežimi kumarami. Pa en velik dober tek vam želimo!
Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Primož in Gaber se srečata na vogalu ulice. Ker je čas kosila Gaber predlaga, da skuhata testenine z bolonjsko omako. Primož se strinja in že mu razlaga zgodbo o bolonjski omaki. Narežeta paradižnike, zmeljeta meso, nasekljata zelenjavo in zamesita testo. Ker je ravno jesen in povsod naokrog polno buč, skuhata tudi bučno juho s koščki pečene rdeče pese. Zakaj pa nad štedilnikom napenjata vrvico? Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Neveljaven email naslov